Retete de prajituri / Torturi

Tort cu crema de cafea – Heart Cake

Grea provocare am avut saptamana asta din partea Electrolux, pentru „Inspiration Food Marathon” 🙂

Ma tot uitam la tema „Coffee Addict” si nu vedeam in fata ochilor decat cana mea de cafea aburinda, cu lapte si frisca, de care chiar sunt dependenta. :)) Pana la urma am decis sa fac in tort pe care voiam sa-l fac de mai multa vreme. Nu stiu daca a fost cea mai inspirata alegere in ceea ce priveste aspectul, inima mea seamana mai degraba cu urechile lui Mickey Mouse :))))), dar gustul compenseaza orice aspect. Parol!

Sper ca juriul va fi ingaduitor cu mine :))) iar voi imi veti fi alaturi asa cum ati fost si pana acum, lasadu-mi un comentariu la aceasta reteta sau un like si comentariu pe pagina de Facebook. Va multumesc!

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite cafea solubila
  • Pentru inima de cafea:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura lapte
  • Pentru ornat:
  • 150 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Blaturi:

  • Se vor prepara 2 blaturi, ce le vom taia in 2 sau se vor prepara 4 blaturi subtiri. Alegerea va apartine.

Untul moale la temperatura camerei se va mixa cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Repetam modul de preparare cu cel de-al doilea blat.

Crema:

Topim la foc mic ciocolata rupta bucatele si amestecata cu cafeaua dizolvata in lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Untul il topim partial (sa ramana bucati netopite), apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam ciocolata topita si omogenizam.

  • Daca crema va fi prea moale se da pentru cateva minute la frigider
  • Gustati! Si daca o sa considerati necesar adaugati zahar.

Crema obtinuta o impartim in 3. Taiem blaturile in 2 si le umplem cu crema.

Eiii…si acum vine partea cea mai interesanta. :))

Ajutandu-ne de o farfurie cu diametrul mai mic decat al blatului, trasam un cerc cu varful unui cutit. Apoi vom sculpta blatul in V, mai intai vom taia o linie de mica adancime, apoi din ce in ce mai adanc.

Vom trasa acelasi cerc, ajutandu-ne de farfurie si pe celalalt blat. In mijlocul cercului vom face un alt cerc de cca 8 cm. Sculptam putin in jurul cercului mic, formand o insulita, apoi om taia blatul in V, intocmai ca la primul blat.

  • Pentru reusita acestui tort recomand sa se faca blaturi de diametru mai mare, cel putin 22 cm, pentru a avea loc de manevrele destul de complicate. 🙂

Resturile de blat sculptate le punem intr-un castron si le faramitam bine bine cu o furculita. Adaugam biscuitii macinati, cafeaua dizolvata in lapte. Omogenizam. Vom obtine o compozitie firimicioasa, dar care stransa intre degete devine compacta. Eventual mai adaugam putin lapte sau „furam” o lingura de crema, din cea pusa deoparte pentru ornat. 😀

Cu aceasta compozitie umplem blaturile sculptate. Cu putina crema vom unge si marginile tortului, pentru a le lipi intre ele.

Invelim tortul in restul de crema si dam la frigider pentru cateva minute, pana vom pregati glazura.

Topim ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, la temperatura camerei. Cand s-a racit foarte bine si incepe sa se ingroase o turnam peste tort si ornam dupa preferinta. 😉

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

34 Comentarii

  1. Ce bun trebuie sa fie!! Si e si frumos!
    good luck!

  2. Nati says:

    Foarte foarte frumos! Si sectiunea deosebita!

  3. Mult succes!

  4. Super delicios1 >:D<

  5. Super tort cu cafea Miha! :*
    Succes!

  6. camy says:

    Ca intotdeauna ne surprinzi cu ceva super!!!

    Succes!

  7. Foarte interesanta tehnica, vesel si frumos rezultatul! succes!

  8. Succes! Arată foarte interesant! Cred că este și foarte bun.

  9. Minunat… mult succes!

  10. merstorf monlca says:

    arata f. bine mult scuces miha iti doresc

  11. super arata!!! si mie chiar imi plac inimioarele 🙂

  12. Pot sa-mi lipesc si eu lingurita de tortul asta?:)Promit s-o dezlipesc in maxim 15 minute!:))

  13. Mie imi place!!! Miha sa nu-ti mai faci griji, arata minunat…cred ca e extrem de gustos, si ai toata aprecierea mea! Te pup cu drag!

  14. Ramo says:

    Are gustul meu preferat cel de cafea!Mijlocul este deosebit si merita aprecierea juriului))

  15. jolygina says:

    ce frumos arata

  16. Raluca says:

    Arata foarte bine!!!!!!!!!!!!!!si cred ca e delicios!Bafta Miha!

  17. Lubita says:

    Waw,ce frumos arata!!!gustul e pe masura!!
    succes Miha!!

  18. Spuneai ca nu ai rabdare dar te-am prins 🙂 Ce vad eu aici e rabdarea si migala sculptorului care ciopleste in lut cele mai fine detalii… Felicitari, arata superb! >:D<

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat […]

Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Retete de prajituri v-am tot adus in ultima vreme, dar azi va aduc un tort cu ciocolata si afine, pentru ca aniversarile prietenilor dragi nu pot trece fara un tort bun, nu-i asa? 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si afine: Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de […]

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]