Tort cu crema de cafea – Heart Cake

de Miha
78 vizualizări

Grea provocare am avut saptamana asta din partea Electrolux, pentru “Inspiration Food Marathon” 🙂

Ma tot uitam la tema “Coffee Addict” si nu vedeam in fata ochilor decat cana mea de cafea aburinda, cu lapte si frisca, de care chiar sunt dependenta. :)) Pana la urma am decis sa fac in tort pe care voiam sa-l fac de mai multa vreme. Nu stiu daca a fost cea mai inspirata alegere in ceea ce priveste aspectul, inima mea seamana mai degraba cu urechile lui Mickey Mouse :))))), dar gustul compenseaza orice aspect. Parol!

Sper ca juriul va fi ingaduitor cu mine :))) iar voi imi veti fi alaturi asa cum ati fost si pana acum, lasadu-mi un comentariu la aceasta reteta sau un like si comentariu pe pagina de Facebook. Va multumesc!

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite cafea solubila
  • Pentru inima de cafea:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura lapte
  • Pentru ornat:
  • 150 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Blaturi:

  • Se vor prepara 2 blaturi, ce le vom taia in 2 sau se vor prepara 4 blaturi subtiri. Alegerea va apartine.

Untul moale la temperatura camerei se va mixa cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Repetam modul de preparare cu cel de-al doilea blat.

Crema:

Topim la foc mic ciocolata rupta bucatele si amestecata cu cafeaua dizolvata in lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Untul il topim partial (sa ramana bucati netopite), apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam ciocolata topita si omogenizam.

  • Daca crema va fi prea moale se da pentru cateva minute la frigider
  • Gustati! Si daca o sa considerati necesar adaugati zahar.

Crema obtinuta o impartim in 3. Taiem blaturile in 2 si le umplem cu crema.

Eiii…si acum vine partea cea mai interesanta. :))

Ajutandu-ne de o farfurie cu diametrul mai mic decat al blatului, trasam un cerc cu varful unui cutit. Apoi vom sculpta blatul in V, mai intai vom taia o linie de mica adancime, apoi din ce in ce mai adanc.

Vom trasa acelasi cerc, ajutandu-ne de farfurie si pe celalalt blat. In mijlocul cercului vom face un alt cerc de cca 8 cm. Sculptam putin in jurul cercului mic, formand o insulita, apoi om taia blatul in V, intocmai ca la primul blat.

  • Pentru reusita acestui tort recomand sa se faca blaturi de diametru mai mare, cel putin 22 cm, pentru a avea loc de manevrele destul de complicate. 🙂

Resturile de blat sculptate le punem intr-un castron si le faramitam bine bine cu o furculita. Adaugam biscuitii macinati, cafeaua dizolvata in lapte. Omogenizam. Vom obtine o compozitie firimicioasa, dar care stransa intre degete devine compacta. Eventual mai adaugam putin lapte sau “furam” o lingura de crema, din cea pusa deoparte pentru ornat. 😀

Cu aceasta compozitie umplem blaturile sculptate. Cu putina crema vom unge si marginile tortului, pentru a le lipi intre ele.

Invelim tortul in restul de crema si dam la frigider pentru cateva minute, pana vom pregati glazura.

Topim ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, la temperatura camerei. Cand s-a racit foarte bine si incepe sa se ingroase o turnam peste tort si ornam dupa preferinta. 😉

 

poate vă plac și rețetele

34 comentarii

gaby_d 26 noiembrie 2012 - 13:42

Ce bun trebuie sa fie!! Si e si frumos!
good luck!

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2012 - 15:38

Multumesc Gabi! :*

Răspuns
Nati 26 noiembrie 2012 - 13:42

Foarte foarte frumos! Si sectiunea deosebita!

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2012 - 15:42

Multumesc Nati! :*

Răspuns
Dya 26 noiembrie 2012 - 13:44

Mult succes!

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2012 - 15:39

Multumesc Dya! :*

Răspuns
Cristina Pana 26 noiembrie 2012 - 13:54

Super delicios1 >:D<

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2012 - 15:39

multumesc Cris! >:D<

Răspuns
Alina 26 noiembrie 2012 - 14:49

Super tort cu cafea Miha! :*
Succes!

Răspuns
Miha 26 noiembrie 2012 - 15:40

Multumesc Alina!
Sa fie! 😉

Răspuns
camy 26 noiembrie 2012 - 15:49

Ca intotdeauna ne surprinzi cu ceva super!!!

Succes!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:32

multumesc Camy! >:D<

Răspuns
Caietul cu retete 26 noiembrie 2012 - 15:51

Foarte interesanta tehnica, vesel si frumos rezultatul! succes!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:32

multumesc Vio! Succes si tie! 😉

Răspuns
Dohotariu-Avram Alina 26 noiembrie 2012 - 18:19

Succes! Arată foarte interesant! Cred că este și foarte bun.

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:33

multumesc Alina!

Răspuns
Sara & Miki 26 noiembrie 2012 - 18:30

Minunat… mult succes!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:34

multumesc Sara!

Răspuns
merstorf monlca 26 noiembrie 2012 - 20:07

arata f. bine mult scuces miha iti doresc

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:34

multumesc Monica! >:D<

Răspuns
Simona 26 noiembrie 2012 - 20:21

super arata!!! si mie chiar imi plac inimioarele 🙂

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 17:42

multumesc Simona! >:D<

Răspuns
Adina 26 noiembrie 2012 - 21:06

Pot sa-mi lipesc si eu lingurita de tortul asta?:)Promit s-o dezlipesc in maxim 15 minute!:))

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 17:43

Adina, esti invitata mea! 😉

Răspuns
Paula Gafitescu 27 noiembrie 2012 - 6:32

Mie imi place!!! Miha sa nu-ti mai faci griji, arata minunat…cred ca e extrem de gustos, si ai toata aprecierea mea! Te pup cu drag!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 17:43

multumesc Paula! :*

Răspuns
Ramo 27 noiembrie 2012 - 13:42

Are gustul meu preferat cel de cafea!Mijlocul este deosebit si merita aprecierea juriului))

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 17:44

Ramo, sper ca juriul sa fie la fel de ingaduitor ca tine. :))))
Pup s multumesc!

Răspuns
jolygina 27 noiembrie 2012 - 14:59

ce frumos arata

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 17:45

multumesc Joly! >:D<

Răspuns
Raluca 30 noiembrie 2012 - 19:55

Arata foarte bine!!!!!!!!!!!!!!si cred ca e delicios!Bafta Miha!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 17:45

multumesc Raluca! >:D<

Răspuns
Lubita 2 decembrie 2012 - 17:13

Waw,ce frumos arata!!!gustul e pe masura!!
succes Miha!!

Răspuns
simonacallas 6 mai 2014 - 7:55

Spuneai ca nu ai rabdare dar te-am prins 🙂 Ce vad eu aici e rabdarea si migala sculptorului care ciopleste in lut cele mai fine detalii… Felicitari, arata superb! >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: