![]() |
|
Tarta cu mere si caramel |
* Pentru blat:
* 3 oua
* 3 linguri zahar
* 1 lingura ulei
* 3 linguri faina
* esenta de vanilie
* 1/2 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.
Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.
* Pentru crema:
* 1 plic Crem Ole
* 150 ml lapte
* 250 ml frisca lichida
Laptele rece se amesteca cu frisca lichida. Se adauga praful de budinca si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.
* Pentru caramel:
* 3 mere
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1 pahar (acelasi) frisca lichida
Merele se curata si se taie cubulete. Zaharul se caramelizeaza la foc mic, amestecand continuu. Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor. Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.
Blatul se rastoarna pe un platou, apoi se repartizeaza crema uniform, pe toata suprafata. Se acopera cu merele caramel si se orneaza cu frisca.
20 comentarii
Bravo mai Miha, iar ne omori cu bunatatile tale. Trebuie incercata tarta asta ca arata exceptional. Te pup!
Miha… felicitari… arata tare bine… Cred ca am s-o incerc si eu… Multumesc de reteta..
Ma scurg cub birou de pofta 😛
Arata de milioane.. Inghit in sec si ma bag la somn :D:P
frumos arata tarta ta !
arata tare bine si se potriveste de minune cu zilele caniculare ce vor veni, speram cat mai repede 🙂
un deliciu, minunata combinatie! te puppp!
wow ce fainai! si eu vreau o felieeee :))
Arata nemaipomenit de bine,felicitari!i-mi ploua in gura si inghit in sec,mmmmmm!delicioasa!
Multumesc Naina.
Da, merita incercata tarta. E buna, buna si usor de facut. 🙂
Felis, multumesc si eu, draga mea.
Multumesc Olguta.
Sa stii ca si eu cam inghit in sec, ca nu mai e cam de multisor. :))
Pansy, multumesc. Esti o draguta!
Boscodina, si noi asteptam caldura care pare ca nu mai vine. Dar as prefera sa nu fie canicula, doar asa…moderat. :)) Se poate? :))
Te pup si eu Flori. Si multumesc!
Ufff…Anca…de-as mai avea cu drag te-as servi. Poate data viitoare. :))
Multumesc Gabriela. 🙂
A fost minunata tarta! Intrece multe torturi. A fost si usor si repede de facut.
A disparut repede. Mai vrem!
Iuhuuu…ce ma bucur! Super…sa va fie de bine! 🙂
Multumim! 🙂