Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura simpla cu branza

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni – reteta simpla, explicata pas cu pas. Daca va place prajitura cu branza nu ezitati sa incercati reteta.

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g smantana
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • ~50 g zahar
loading...

Branza de vaci nu prea ne lipseste din frigider. Copiilor le place branza cu smantana si mamaliguta, dar nici de la o prajitura cu branza nu se dau inapoi. Desi am incercat diverse retete de prajituri cu branza, pana la urma tot prajitura simpla cu branza, fara blat si cu diverse toppinguri e cea mai buna. De data asta cu sos de capsuni… Un deliciu a fost prajitura cu branza si sos de capsuni! 😉

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni:

Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Gustati! Daca o sa considerari ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru mai adaugati zahar
  • Smantana pentru frisca poate fi inlocuita cu smantana normala
  • Mai puteti reduce din cantitatea de smantana daca branza nu este foarte bine scursa ori mai adaugati 1-2 linguri faina

Sos de capsuni:

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit.

Sos de capsuni

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Va recomand sa incercati si Prajitura cu branza si Finetti (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Este foarte buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]