Prajitura cu branza si sos de capsuni

de Miha
3533 vizualizări
Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura simpla cu branza

 

Prajitura cu branza si sos de capsuni – reteta simpla, explicata pas cu pas. Daca va place prajitura cu branza nu ezitati sa incercati reteta.

Branza de vaci nu prea ne lipseste din frigider. Copiilor le place branza cu smantana si mamaliguta, dar nici de la o prajitura cu branza nu se dau inapoi. Desi am incercat diverse retete de prajituri cu branza, pana la urma tot prajitura simpla cu branza, fara blat si cu diverse toppinguri e cea mai buna. De data asta cu sos de capsuni… Un deliciu a fost prajitura cu branza si sos de capsuni! 😉

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Branza de vaci nu prea ne lipseste din frigider. Copiilor le place branza cu smantana si mamaliguta, dar nici de la o… Prajituri prajitura cu branza, pasca fara aluat European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg de branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g smantana
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • ~50 g zahar

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni:

Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Gustati! Daca o sa considerari ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru mai adaugati zahar
  • Smantana pentru frisca poate fi inlocuita cu smantana normala
  • Mai puteti reduce din cantitatea de smantana daca branza nu este foarte bine scursa ori mai adaugati 1-2 linguri faina

Sos de capsuni:

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit.

Sos de capsuni

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Va recomand sa incercati si Prajitura cu branza si Finetti (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Service GSM 8 noiembrie 2017 - 18:10

Este foarte buna!

Răspuns

Lasă un răspuns