Rulada cu crema mascarpone

de Miha
150 vizualizări

* Blat:

* 4 oua
* 4 linguri faina
* 4 linguri zahar
* esenta de vanilie

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie.

Punem compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

* Crema:

* 2 galbenusuri
* 50 ml lapte
* 50 g ciocolata amaruie
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 150 g mascarpone

Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam Midonul si omogenizam. Laptele il punem la fiert si cand incepe sa dea in clocot adaugam ciocolata. Dam deoparte si amestecam pana se topeste. Turnam peste copozitia de oua, amestecand continuu. Punem din nou la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit. and s-a racit complet adaugam mascarpone si mixam pana obtinem o crema fina si omogena.

Dupa ce blatul s-a racit, derulam si repartizam crema.

Pastram cateva linguri de crema pentru ornat.

Rulam din nou si dam la rece pana se intareste crema. Se portioneaza in felii potrivite si se orneaza cu restul de crema.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

jose manuel 23 mai 2010 - 9:23

Acabo de descubrir tu blog, se ve estupendo, espero seguir por aquí tus buenas recetas. Un saludo

Răspuns
kity 24 mai 2010 - 9:00

arata delicios!!
minunata reteta!

Răspuns
minoki 24 mai 2010 - 14:49

Draga Miha, te asteapta un premiu pe blogul meu! Felicitari!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: