Rulada cu crema de lapte

de Miha
374 vizualizări
Rulada cu crema

Reteta Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 150 g faina
  • * 150 zahar
  • * 2 linguri cacao
  • * Crema:
  • * 250 ml lapte
  • * 25 g amidon
  • * 1 lingura zahar
  • * 25 g ciocolata alba
  • * 70 g unt
  • * 40 g zahar pudra

Mod de preparare Rulada cu crema de lapte:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema:

Amestecam amidonul cu 1 lingura de zahar.

Adaugam 50 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Cu aceasta crema se unge blatul racit, se ruleaza din nou si se da la frigider pana se intareste crema.

Se orneaza dupa preferinta.

Rulada cu crema de lapte

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

felis 4 ianuarie 2010 - 22:26

Miha… cat de bine arata… mie mi-e cam frica de rulade… zici ca merge rulata pe hartie de copt??? Nu se rupe… Ma tenteaza rau … ca a ta arata super…

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2010 - 23:21

Felis, nu e prima data cand pun pe hartie de copt. A iesit foarte bine. Blatul trebuie rulat imediat ce l-ai scos din cuptor.

Răspuns
julia 4 ianuarie 2010 - 23:48

Nemaipomenit de bine arata rulada !
Sper ca acest an sa iti aduca sanatate,fericire,dragoste,liniste sufleteasca si numai bucurii.La multi ani!Multi pupici *-*!

Răspuns
Bucataria-Paradis 5 ianuarie 2010 - 3:28

Rulada arata yammy,si-mi dau seama ce buna trebuie sa fie.Iti doresc clipe fericite cati fulgi de nea intr-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima.La multi ani!

Răspuns
Gabriela Cara 5 ianuarie 2010 - 9:00

Mmmm, ce apetisanta, gustul cremei trebuie sa fie divin! Super, imi place tare mult.
Iti doresc un an plin de realizari si sanatate!

Răspuns
Daniela 5 ianuarie 2010 - 9:45

La multi ani ! Un an nou cu bucurii si impliniri ! Si ca sa-ti mearga bine chiar de la inceput, te invit la mine sa ridici premii si o leapsa ! Pupici…

Răspuns
MONONOKE KITCHEN 5 ianuarie 2010 - 12:16

Minunat blog,
am vrut sa-l pun in lista mea,
dar nu stiu de ce nu functioneaza deocamdata. Ramane pe mai tarziu.

Iti doresc un an cel putin la fel de bun ca retetele pe care le ai aici!

Răspuns
Marcela S. 8 ianuarie 2010 - 18:44

Miha e minunat tortul tau! Feliciatari si La multi ani din partea mea!

Răspuns
Anonymous 21 ianuarie 2012 - 10:50

La crema se poate folosi margarina in loc de unt? ca momentan doar margarina am in casa si vreau s`o fac acuma ( sincer,mi-e tare lene sa ma mai duc acum la magazin).Sper sa imi raspunzi repede :))

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2012 - 11:44

Da, daca-ti place gustul de margarina in creme, este ok sa pui in loc de unt.

sa ai spor!

Răspuns
Alina 6 februarie 2012 - 17:05

Buna Miha! Ce dimensiuni are tava?

Răspuns
Miha 6 februarie 2012 - 17:18

Buna Alina. Tava e de 25/35 cm.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: