Rulada cu crema de lapte si ciocolata
Ingrediente
- * Pentru blat:
- * 4 oua
- * 4 linguri zahar
- * 2 linguri ulei
- * 4 linguri faina
- * 1 lingurita praf de copt
- * esenta de vanilie
- * 2 linguri nuca macinata
- * Pentru crema de ciocolata:
- * 100 g ciocolata amaruie
- * 100 ml frisca lichida
- * Pentru crema de lapte:
- * 50 g gris
- * 200 ml lapte
- * 250 ml frisca lichida
- * 3 linguri miere
- * esenta de vanilie
Mod de preparare Rulada cu crema de lapte si ciocolata:
Crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se da la frigider pana incepe sa se intareasca.
Crema de lapte este o adaptare dupa reteta Laurei L
Laptele si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul si amestecand continuu se fierbe, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se acopera cu o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si se lasa la racit. Cand este racita bine se adauga frisca batuta si esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Blatul copt se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza strans. Cand s-a racorit se deruleaza, se unge cu crema de ciocolata si cu 2/3 din crema de lapte. Se ruleaza din nou si se acopera cu restul de crema. Se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.
La fiecare portioara se pune cate un mot de frisca si se pudreaza cu cacao.
2 comentarii
Delicioso.
Saludos
As vrea sa o incerc si pe asta ,dar intai sa vad cum mi-a iesit cealalta cea cu ciocolata .