Astazi va aduc o prajitura marmorata cu iaurt si caise, o prajitura pe care trebuie neaparat s-o aveti acolo in lista voastra cu retete. Este grozav de buna si pufoasa, se face usor si rapid si puteti apela la ea ori de cate ori va doriti ceva simplu, gustos si rapid. Imi place tare mult ca se preteaza la orice fel de fructe, proaspete ori congelate.
Este delicioasa si in varianta cu visine, gasiti reteta AICI
INGREDIENTE
- 6 oua
- 240 g zahar
- 240 g iaurt
- 125 ml ulei
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- caise
Mod de preparare Prajitura marmorata cu iaurt si caise:
Caisele se spala si se curata, dupa care se pun la scurs intr-o sita.
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri se toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Se toarna amestecul cu galbenusuri si se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Se cerne faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Se da deoparte cca 1/3 din compozitie, peste care se cerne cacaoa. Se amesteca bine cu spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra, din loc in loc compozitia cu cacao. Se amesteca cele 2 compozitii, cu ajutorul unui bat de frigarui. Se pun caisele pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL