Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Greta Garbo

prajitura cu nuca si gem

Desi este o prajitura clasica, prajitura Greta Garbo n-a fost una dintre acele prajituri care sa-mi marcheze copilaria. Desi am tot scotocit prin amintiri si prin caietul cu retete, prajitura Greta Garbo n-am gasit. Am gasit prajitura cu foi, am gasit si prajitura cu gem si nuca… Greta Garbo nu-i si nu-i! :)))

Asadar, inarmata cu toate cele necesare… iata ce-a iesit! 😉

prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • ~550 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar (pudra)
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan (420 g) gem de caise
  • 350-400 g nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte (pentru un strat mai generos de glazura folositi mai multa ciocolata)
  • smantana pentru frisca, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

 

 

loading...

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo:

Foi:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit, smantana si ouale. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale, elastic si care nu se lipeste de maini.

Acoperim castronul si lasam deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Amestecam nuca macinata cu gemul de caise. Compozitia se imparte in 3 parti.

  • puteti pune si alt fel de gem, dupa preferinta
  • in functie de preferinta voastra de dulce puteti adauga si cateva linguri zahar. Eu am considerat ca nu este necesar 🙂

Aluatul se imparte in 4 parti. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie subtire, pe masa usor infainata, la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura (40/28 cm)

In tava tapetata cu hartie de copt asezam prima foaie, o parte din umplutura si continuam cu restul de foi si umplutura. Se lasa la crescut la loc caldut pentru cca 20 de minute.

Se da la cuptor la foc mediu (140-150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 50 de minute, pana foile sunt coapte. se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de abur, apoi adaugam smantana pentru frisca pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna in strat uniform peste prajitura racita.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Este o reteta pe care doresc de mult timp s-o pregatesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]