Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Greta Garbo

prajitura cu nuca si gem

Desi este o prajitura clasica, prajitura Greta Garbo n-a fost una dintre acele prajituri care sa-mi marcheze copilaria. Desi am tot scotocit prin amintiri si prin caietul cu retete, prajitura Greta Garbo n-am gasit. Am gasit prajitura cu foi, am gasit si prajitura cu gem si nuca… Greta Garbo nu-i si nu-i! :)))

Asadar, inarmata cu toate cele necesare… iata ce-a iesit! 😉

prajitura cu nuca si gem

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • ~550 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar (pudra)
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan (420 g) gem de caise
  • 350-400 g nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte (pentru un strat mai generos de glazura folositi mai multa ciocolata)
  • smantana pentru frisca, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

 

 

loading...

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo:

Foi:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.  Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit, smantana si ouale. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale, elastic si care nu se lipeste de maini.

Acoperim castronul si lasam deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Amestecam nuca macinata cu gemul de caise. Compozitia se imparte in 3 parti.

  • puteti pune si alt fel de gem, dupa preferinta
  • in functie de preferinta voastra de dulce puteti adauga si cateva linguri zahar. Eu am considerat ca nu este necesar 🙂

Aluatul se imparte in 4 parti. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie subtire, pe masa usor infainata, la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura (40/28 cm)

In tava tapetata cu hartie de copt asezam prima foaie, o parte din umplutura si continuam cu restul de foi si umplutura. Se lasa la crescut la loc caldut pentru cca 20 de minute.

Se da la cuptor la foc mediu (140-150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 50 de minute, pana foile sunt coapte. se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de abur, apoi adaugam smantana pentru frisca pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna in strat uniform peste prajitura racita.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Este o reteta pe care doresc de mult timp s-o pregatesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]