Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu visine

Prajitura din albusuri cu cacao si visine

Aveam niste albusuri ramase de la o crema de prajitura si ma tot gandeam ce sa fac cu ele, daca sa le pun la congelator sau sa fac o prajitura rapida. Pana la urma prajitura rapida a iesit invingatoare 😉

Am desfacut repede un borcan de compot de visine cu gandul la prajitura din albusuri cu visine ce-am facut-o prin vara, dar n-am mai apucat sa o postez pe blog. Asadar, pozele sunt mai vechi, dar gustul a fost acelasi: delicios! 😉

Prajitura din albusuri cu cacao si visine

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • visine (proaspete sau din compot)
loading...

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu visine:

Scoatem samburii visinelor si le lasam intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun visinele pe toata suprafata blatului

Preparare prajitura cu visine

si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Cum se face prajitura cu visine

Prajitura din albusuri cu visine se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! ?

Prajitura rapida cu visine

Sursa de inspiratie

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. olivia says:

    Multumesc pentru reteta,este binevenita,deoarece am albusuri.

  2. Angi says:

    Am pus-o la cuptor :*

  3. E super

  4. Victorita says:

    Acum o coc si eu.Sigur va fi buna.Multumesc ptr reteta.La multi ani.

  5. Anne says:

    De multe ori aveam albusuri ramase si nu stiam ce sa fac cu ele.Reteta pare super. Am sa o incerc. Multumesc Miha

  6. Ma gandeam ce prajitura as putea sa fac cu visinele din congelator si uite ca am gasit reteta potrivita.Multumesc,Miha…!

  7. Cristina says:

    Draga Miha, prajitura e delicioasa, in loc de visine am pus prune, a fost o nebunie :)! Multumesc, numai bine!

  8. Cristina says:

    Miha,o idee buna ar fi postarea gramajului, considerand ca „lingurile” nu au o marime standard in diferite tari.
    Mai mult, cat de plina este lingura? (In North America sunt masuratori standard, i.e. 1 tb=15g si 1ts=5g) Cantarul este totdeauna de preferat.
    Apreciez talentul si efortul pe care il pui in fiecare blog post. Multumesc.

    • Tot 15 grame are si lingura standard de la noi. Banuiesc ca e la fel peste tot 🙂
      Multumesc

  9. Jana says:

    Neasteptat de buna prajitura. Am completat cu niste coacaza neagra printre visine. Multumesc pentru reteta. O curiozitate: daca tot se bat bine albusurile, nu ar creste si fara praf de copt? Multumesc

  10. mery says:

    Acum am pus prăjitură in cuptor fara praf de copt(nu am avut) și nu a crescut!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: