Prajitura din albusuri cu visine

de Miha
4250 vizualizări
Prajitura din albusuri cu cacao si visine

Aveam niste albusuri ramase de la o crema de prajitura si ma tot gandeam ce sa fac cu ele, daca sa le pun la congelator sau sa fac o prajitura rapida. Pana la urma prajitura rapida a iesit invingatoare 😉 Am desfacut repede un borcan de compot de visine cu gandul la prajitura din albusuri cu visine ce-am facut-o prin vara, dar n-am mai apucat sa o postez pe blog. Asadar, pozele sunt mai vechi, dar gustul a fost acelasi: delicios! 😉

Prajitura din albusuri cu cacao si visine

Prajitura din albusuri cu visine

Aveam niste albusuri ramase de la o crema de prajitura si ma tot gandeam ce sa fac cu ele, daca sa le… Prajituri prajitura cu visine, prajitura din albusuri European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • visine (proaspete sau din compot)

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu visine:

Scoatem samburii visinelor si le lasam intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun visinele pe toata suprafata blatului

Preparare prajitura cu visine

si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Cum se face prajitura cu visine

Prajitura din albusuri cu visine se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Prajitura rapida cu visine

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

olivia 23 noiembrie 2015 - 13:53

Multumesc pentru reteta,este binevenita,deoarece am albusuri.

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2015 - 9:38

ma bucur ca e de folos 🙂

Răspuns
Angi 31 decembrie 2015 - 16:47

Am pus-o la cuptor :*

Răspuns
Rodica 2 ianuarie 2016 - 22:10

E super

Răspuns
Miha 3 ianuarie 2016 - 17:40

multumesc 🙂

Răspuns
Victorita 4 ianuarie 2016 - 16:42

Acum o coc si eu.Sigur va fi buna.Multumesc ptr reteta.La multi ani.

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2016 - 17:35

La multi ani!

Răspuns
Anne 17 ianuarie 2016 - 19:22

De multe ori aveam albusuri ramase si nu stiam ce sa fac cu ele.Reteta pare super. Am sa o incerc. Multumesc Miha

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2016 - 14:53

Cu drag.
Si eu multumesc 🙂

Răspuns
Lucica 6 februarie 2016 - 14:05

Ma gandeam ce prajitura as putea sa fac cu visinele din congelator si uite ca am gasit reteta potrivita.Multumesc,Miha…!

Răspuns
Miha 6 februarie 2016 - 18:45

Si eu multumesc 🙂

Răspuns
Cristina 17 august 2016 - 12:41

Draga Miha, prajitura e delicioasa, in loc de visine am pus prune, a fost o nebunie :)! Multumesc, numai bine!

Răspuns
Miha 17 august 2016 - 14:03

Si eu multumesc.
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

Răspuns
Cristina 17 august 2016 - 13:58

Miha,o idee buna ar fi postarea gramajului, considerand ca “lingurile” nu au o marime standard in diferite tari.
Mai mult, cat de plina este lingura? (In North America sunt masuratori standard, i.e. 1 tb=15g si 1ts=5g) Cantarul este totdeauna de preferat.
Apreciez talentul si efortul pe care il pui in fiecare blog post. Multumesc.

Răspuns
Miha 17 august 2016 - 14:03

Tot 15 grame are si lingura standard de la noi. Banuiesc ca e la fel peste tot 🙂
Multumesc

Răspuns
Jana 9 iulie 2017 - 0:07

Neasteptat de buna prajitura. Am completat cu niste coacaza neagra printre visine. Multumesc pentru reteta. O curiozitate: daca tot se bat bine albusurile, nu ar creste si fara praf de copt? Multumesc

Răspuns
Miha 9 iulie 2017 - 9:36

Teoretic, ar trebui sa creasca. Eu n-am incercat 🙂
Ma bucur ca ti-a placut si multumesc.

Răspuns
mery 24 ianuarie 2018 - 12:36

Acum am pus prăjitură in cuptor fara praf de copt(nu am avut) și nu a crescut!

Răspuns
Andreea 31 decembrie 2018 - 9:55

Eu am pus si praf de copt si tot nu a crescut. Din contra, cand am scos-o din cuptor, s-a aplatizat

Răspuns
Miha 31 decembrie 2018 - 9:58

Probabil ca nu ai batut albusurile suficient

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: