Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu portocale

Reteta Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • Pentru gemul de portocale:
  • 550 g portocale fara coaja
  • 250 g zahar
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar brun (pudra)
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri din gemul de portocale preparat
loading...

Cu reteta de prajitura cu portocale de astazi treaba este simpla si sta cam asa: portocale ce nu le mai vrea nimeni = gem de portocale 🙂 Si daca gemul e prea mult pentru consumul imediat facem prajitura de casa. E simplu, nu? 😀

Mod de preparare Prajitura cu portocale:

Gem de portocale:

Peste portocalele taiate bucatele presaram zaharul si punem cratita pe foc mic. Vom amesteca periodic, sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand portocalele si-au lasat suficienta zeama bagam mixerul vertical si le mixam pana obtinem un piure fin. Fierbem in continuare pana scade zeama si gemul ajunge la consistenta dorita.

Blat:

Untul moale (lasat la temperatura camerei sau topit partial la microunde) se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, pana devine cremos si zaharul se topeste. Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si gemul de portocale.

  • daca este cazul, in functie de tipul de faina folosit, mai adaugati putina faina, dar nu mai mult de 50 g. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-40 de minute, pana blatul este frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se taie in doua parti. Punem gemul de portocale pe o parte de blat si acoperim cu al doilea blat.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu portocale

RETETA IN IMAGINI

Daca iti place prajitura cu portocale gasesti mai multe retete AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: