Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu portocale

Reteta Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • Pentru gemul de portocale:
  • 550 g portocale fara coaja
  • 250 g zahar
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar brun (pudra)
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri din gemul de portocale preparat
loading...

Cu reteta de prajitura cu portocale de astazi treaba este simpla si sta cam asa: portocale ce nu le mai vrea nimeni = gem de portocale 🙂 Si daca gemul e prea mult pentru consumul imediat facem prajitura de casa. E simplu, nu? 😀

Mod de preparare Prajitura cu portocale:

Gem de portocale:

Peste portocalele taiate bucatele presaram zaharul si punem cratita pe foc mic. Vom amesteca periodic, sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand portocalele si-au lasat suficienta zeama bagam mixerul vertical si le mixam pana obtinem un piure fin. Fierbem in continuare pana scade zeama si gemul ajunge la consistenta dorita.

Blat:

Untul moale (lasat la temperatura camerei sau topit partial la microunde) se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, pana devine cremos si zaharul se topeste. Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si gemul de portocale.

  • daca este cazul, in functie de tipul de faina folosit, mai adaugati putina faina, dar nu mai mult de 50 g. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-40 de minute, pana blatul este frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se taie in doua parti. Punem gemul de portocale pe o parte de blat si acoperim cu al doilea blat.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu portocale

RETETA IN IMAGINI

Daca iti place prajitura cu portocale gasesti mai multe retete AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]