Prajituri / Retete de prajituri

Cupcakes „Primavara”

Reteta Cupcakes „Primavara”

Cupcakes Primavara

Cupcakes cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar (pudra)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 50 ml suc de lamaie
  • 2 cani faina (300 grame)
  • 1 praf de copt Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • Pentru decor:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de branza
  • 1 pliculet zahar vanilat Dr Oetker
  • decoratiuni din zahar Dr Oetker

1 cana = 240 ml

decoratiuni din zahar

Astazi avem Cupcakes „Primavara”, desi primavara se cam lasa asteptata, asa e! Si urarea de ” O primavara frumoasa” pare cumva un pic deplasata 😀

O fi sau nu departe primavara mult-asteptata, dar pana una alta o putem aduce un pic mai aproape, macar prin bucuria de a imparti ceva bun cu cei dragi. Eu am pregatit niste cupcakes si le-am dichisit frumos cu floricele si fluturasi.

Ce spuneti? Incercati si voi reteta de Cupcakes „Primavara”? Nu de alta dar pe pagina de Facebook v-am pregatit un concurs super-dragut, cu un premiu de nerefuzat 

Clic AICI sa vezi detaliile concursului

Mod de preparare Cupcakes „Primavara”:

Reteta de briose bicolore este una care imi place imi mod deosebit si am folosit-o si la aceste cupcakes 😉

Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.

Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.

In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao.

cum se prepara cupcakes

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

cupcakes in doua culori

Crema pentru decor:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si zaharul vanilat si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

crema de ciocolata alba

Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta!

Pofta buna si nu uitati ca va astept la concurs 😉

Cupcakes

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. O sa imi uimesc invitatii cu siguranta:)

  2. Johan says:

    mulțumesc Miha!

  3. Adriana says:

    De cate grame sa fie cana pentru iaurt si ulei?

  4. Mirela says:

    Delicioase!Au fost un succes pentru mine și băieții mei.Mulțumim!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]