Prajituri / Retete de prajituri

Cupcakes „Primavara”

Reteta Cupcakes „Primavara”

Cupcakes Primavara

Cupcakes cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar (pudra)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 50 ml suc de lamaie
  • 2 cani faina (300 grame)
  • 1 praf de copt Dr Oetker
  • esenta de vanilie Dr Oetker
  • coaja de lamaie Finesse Dr Oetker
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • Pentru decor:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g crema de branza
  • 1 pliculet zahar vanilat Dr Oetker
  • decoratiuni din zahar Dr Oetker

1 cana = 240 ml

decoratiuni din zahar

loading...

Astazi avem Cupcakes „Primavara”, desi primavara se cam lasa asteptata, asa e! Si urarea de ” O primavara frumoasa” pare cumva un pic deplasata 😀

O fi sau nu departe primavara mult-asteptata, dar pana una alta o putem aduce un pic mai aproape, macar prin bucuria de a imparti ceva bun cu cei dragi. Eu am pregatit niste cupcakes si le-am dichisit frumos cu floricele si fluturasi.

Ce spuneti? Incercati si voi reteta de Cupcakes „Primavara”? Nu de alta dar pe pagina de Facebook v-am pregatit un concurs super-dragut, cu un premiu de nerefuzat 

Clic AICI sa vezi detaliile concursului

Mod de preparare Cupcakes „Primavara”:

Reteta de briose bicolore este una care imi place imi mod deosebit si am folosit-o si la aceste cupcakes 😉

Ouale si un praf de sare se bat intr-un castron incapator. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza pana se albesc si devin ca o crema. Turnam apoi pe rand uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine doar pana ingredientele se omogenizeaza, nu trebuie insistat prea mult.

Dam deoparte aproximativ o treime din compozitie in care vom pune cacaoa.

In formele de briose punem cate 2 linguri de compozitie alba si cate 1 lingura de compozitie cu cacao.

cum se prepara cupcakes

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minte, pana briosele se rumenesc. Faceti proba cu scobitoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

cupcakes in doua culori

Crema pentru decor:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si zaharul vanilat si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

crema de ciocolata alba

Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta!

Pofta buna si nu uitati ca va astept la concurs 😉

Cupcakes

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. O sa imi uimesc invitatii cu siguranta:)

  2. Johan says:

    mulțumesc Miha!

  3. Adriana says:

    De cate grame sa fie cana pentru iaurt si ulei?

  4. Mirela says:

    Delicioase!Au fost un succes pentru mine și băieții mei.Mulțumim!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel

Prajitura cu nuca si crema caramel este o prajitura simpla, o prajitura pentru atunci cand ti se anunta musafiri sau pentru atunci cand pofta de dulce a luat-o pur si simplu razna 🙂 Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema caramel: Blat cu nuca: Albusurile se bat spuma tare […]