Prajitura cu nuca si ciocolata

de Miha
266 vizualizări

Aveam in plan sa fac prajitura “Ora 12”, ca trebuia sa ma onorez de-o promisiune. Dar cum nu prea aveam idee de reteta, m-am apucat sa caut pe net. N-am gasit nimic concret, asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura.

Prajitura cu nuca si ciocolata

150 g unt
100 g zahar
100 g crema de branza Almette
100 g ciocolata amaruie
2 linguri lapte
50 g cacao
5 oua
150 g faina
100 g nuca macinata mare
1 praf de copt
esenta de rom

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Pentru ornat:

200 ml frisca lichida

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza.

Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit nuca macinata si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava( 25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, timp in care preparam glazura. Topim ciocolata la microunde impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi o turnam peste blatul racit. Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi portionam si ornam cu moate de frisca.

poate vă plac și rețetele

24 comentarii

gaby_d 11 martie 2011 - 17:47

E bun orice a iesit, nu?:))
Pupici.

Răspuns
minoki 11 martie 2011 - 17:50

Mihao, e yumm, yumm de data asta.

Răspuns
ZonaDeFoc 11 martie 2011 - 19:51

Arata super 🙂

Răspuns
Anonymous 11 martie 2011 - 19:53

miha, scumpo:cu ce se poate inlocui branza almette ca imi ploua in gura si la propriu si la figurat?! felicitari, tre sa fie buna rau! MIHAELA

Răspuns
Miha 11 martie 2011 - 21:40

Pup Gabi. E bun bun. Ai tupeu sa incerci? :))

Răspuns
Miha 11 martie 2011 - 21:41

Deci…Minoki…dupa cum ti-am mai zis… mai schimba placa fataaaaa….:))))

Răspuns
Miha 11 martie 2011 - 21:42

ZoneDeFoc, multumesc! 🙂

Răspuns
Miha 11 martie 2011 - 21:43

Mihaela draga…poti inlocui cu orice alta branza, branza de vaci, ricotta, mascarpone. 🙂 Daca nu si nu maresti putin cantitatea de unt si nu mai pui branza deloc.
Pup! :*

Răspuns
Ancuta 11 martie 2011 - 22:20

La mine chiar e ora 12 :))) iar prajitura ta arata super. O sa visez frumos: parjituri si ciocolata :)). Un weekend placut!
P.S. Tac, ca daca nu risc sa devina scrisoare :):*

Răspuns
minoki 12 martie 2011 - 4:31

Da’ce ai tu cu placa mea? Daca e yumm, yumm cum popt sa spun altceva?

Răspuns
Daniela 12 martie 2011 - 5:00

Ce bine arata si ce ciocolatoasa este, mi-ai facut o mare pofta sa mananc o bucatica.
Te pup, si-ti doresc un sfarsit de saptamana fericit.

Răspuns
Bianka 12 martie 2011 - 9:42

OOO Foarte bun

Răspuns
glacial 12 martie 2011 - 13:05

Ce marime are tava?

Răspuns
Miha 12 martie 2011 - 13:11

Glacial, 25/35 cm. Am omis sa scriu in reteta, de obicei precizez asta. Multumesc de atentionare. 🙂

Răspuns
Miha 12 martie 2011 - 13:11

Ancuta, pupici. Ai visat frumos asta-noapte? :)))

Răspuns
Miha 12 martie 2011 - 13:12

Pupici Daniela si un week-end frumos. :* Multumesc!

Răspuns
Miha 12 martie 2011 - 13:13

Multumesc Bianka. :*

Răspuns
maria mihalache 12 martie 2011 - 18:18

Nuca, ciocolata……….exact ceea ce-mi place mie, stii,da?

Răspuns
ONESTA30 13 martie 2011 - 7:07

Excelentaaaaaaaa , chiar aveam nevoie de-o inspiratie , si daca nu de la tine , atunci de la cine ?!? ms Miha si-mi voi lua o portie de tupeu si-o voi incerca … sunt sigura ca-mi va iesi , ca toate retetele tale .
Duminica speciala , sa ai !

Răspuns
Fimère 13 martie 2011 - 20:58

un très bon dessert il a l’air bien moelleux j’adore le chocolat bravo
bonne soirée

Răspuns
Delicioasa 15 martie 2011 - 9:07

Ciocolatoasa, delicioasa 🙂 Felicitari, ai fost foarte inspirata <3

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 9:28

Multumesc mult! 🙂 :*

Răspuns
Anonymous 22 aprilie 2011 - 17:18

esenta de rom cand se pune ?

Răspuns
Miha 22 aprilie 2011 - 18:19

Multumesc de atentionare. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: