O prajitura cu nuca de cocos ce va fi un deliciu pentru iubitorii de nuca de cocos. 😉 Iubitorilor de ciocolata le recomand sa mai adauge un strat de crema de ciocolata.
* Pentru blat:
* 5 oua
* 5 linguri zahar
* 3 linguri ulei
* 2 linguri cacao
* 5 linguri faina
* esenta de rom
* 1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt se inglobeaza usor in compozitie, amestecand de jos in sus.
Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 10-12 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
* Pentru crema:
* 375 ml lapte
* 50 g nuca de cocos
* 150 g ciocolata alba
* 250 ml frisca lichida
* 10 g gelatina
Nuca de cocos o amestecam cu laptele intr-un vas pe care il punem mai apoi pe foc. Dam cateva clocote, omogenizam si lasam la racit, timp in care cocosul se va inmuia si va absoarbe aproape tot lichidul.
Gelatina o hidratam in 2 linguri cu apa rece. Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu frisca lichida. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit si a ajuns la o temperatura suportabila la deget se pune gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la rece pana se intareste. Se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa, apoi adaugam putin cate putin nuca de cocos amestecand usor.
In tava in care am copt foile, tapetata cu folie alimentara punem un blat, crema si acoperim cu cel de-al doilea blat. Acoperim bine cu folia si dam la rece pana se intareste crema. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
17 comentarii
Ce buna este reteta asta… cred ca am sa o fac in curand Miha… Mi-ai facut pofta de o prajiturica…mmmm
La Multi Ani si numai bucurii alaturi de cei dragi…
Super arata. La cea cu ciocolata i-am pus gand rau 🙂
Que pastelito tan fantastico. Saludos
lista mea va fi din ce in ce mai stufoasa.
Sarbatori fericite in continuare si numai bine in Noul An.
Poate fi foarte bun
Miha, am trecut sa ti pup 🙂 si sa iti urez cele cuvenite in prag de An Nou. Multa fericire, sanatate, sa ti se implineasca toate dorintele! La multi ani!
ce fain arata, ce camera folosesti?
Vali, pupici o mie! :* :* :*
Ancuta si tie la fel! :*
Jose, multumesc! 🙂
Micule, te pup! Ma bucur ca ti-a placut prajiturica!
Binca 🙂 da, ai dreptate.
Tavi, ti pup draga! :))) Multumesc, si tie la fel, toate cele bune. Cam tarziu am raspuns, dar ma ierti tu, ca esti de gasca. :)))
Eileen, pentru pozele astea am folosit Samsung-ul meu, antic si vai de steaua lui. :)))
Multumesc!
Super reteta! Felicitari 🙂
Reteta asta imi trage serios cu ochiul,asa ca o voi face,poate chiar de Craciun!
Crema de ciocolata o pun peste crema de cocos si apoi al doilea blat?
Pupici de week-end!
Azi fac Tosca dupa reteta ta,am putine emotii!:))
Mariana, mai pui 1 ou la blat si coci 3 foi. Vezi prajitura cu ciocolata si cocos, dai clic pe „strat de crema de ciocolata”
Prajitura Tosca este o prajitura care se face usor, dar daca ai ceva nelamuriri, sa-mi scrii. :*