Prajitura cu nuca crocanta

de Miha
346 vizualizări

Intr-o oarecare zi din aceasta primavara rasfoiam  o revista cu retete culinare si am dat peste prajitura Krantz, prajitura copilariei multora dintre noi. Asa o pofta mi s-a facut si napadita de amintiri din copilarie am pornit catre bucatarie. Pana la urma mi-a iesit altceva :)) dar va asigur ca e o prajitura buna. Nu spun grozava, va las pe o voi sa o faceti si sa-mi spuneti cum vi se pare :)))

Prajitura Krantz cu crema mascarpone

prajitura cu nuci caramelizate si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g cicolata amaruie
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 120 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat indulcit
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • Pentru krantz:
  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca

Mod de preparare Prajitura cu nuca crocanta:

Blat:

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul. Adaugam zaharul si esenta de rom si mixam compozitia pana se racoreste bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine dupa fiecare, apoi faina amestecata cu cacaoa, nuca macinata si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie, in 2-3 transe.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Mixam mascarponele cu laptele condensat, zaharul vanilat si smantana pentru frisca lichida.  Punem si intaritorul de frisca si mixam pana crema devine ferma.

Krantz:

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului se adauga miezul de nuca si se amesteca, astfel incat nuca sa fie bine acoperita de caramel.

Rasturnam repede pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge cu ciocanul de snitele.

Peste blatul bine racit punem crema si nivelam. Acoperim cu nucile caramelizate si dam la frigider pentru (macar) 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu nuci caramelizate

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

Cristina 21 aprilie 2012 - 13:43

Waaaw! De-a dreptul spectaculoasa prajitura ta.

Răspuns
Miha 21 aprilie 2012 - 13:50

Multumesc Cristina. :*

Răspuns
ophelia1983 21 aprilie 2012 - 13:57

MIE MI SE PARE GROZAVA! 🙂

Răspuns
Timea 21 aprilie 2012 - 14:15

vai ce tort super! ador tortul acesta dar fara mascarpone :). te pup si weekend minunat!

Răspuns
Dana2dor 21 aprilie 2012 - 14:25

Foarte apetisanta prajitura. Ador prajiturile cu nuci, asa ca am inclus-o in wish list 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 21 aprilie 2012 - 14:25

Am gasit la cine sa vin in week-end la desert..delicios..pup!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 21 aprilie 2012 - 15:01

Fina,faina,faina……………………weekend placut!

Răspuns
ghiocel07 21 aprilie 2012 - 15:13

Am servit o felie….o dupamasa frumoasa.

Răspuns
Mihaela D. 21 aprilie 2012 - 16:08

Arata super Miha,iar gustul sigur e bun la ce ingrediente are:)Pupici!

Răspuns
Alina C. 21 aprilie 2012 - 16:58

Arata super si sunt convinsa ca e delicioasa!
Uite krantzul meu http://sotiefericita.blogspot.com/2011/05/tort-krantz.html poate incerci si reteta mamei mele! 😉

Răspuns
Daniela 21 aprilie 2012 - 18:27

Iar ai mincat fara mine, eu sint fan krantz, dar n-am nuci… Copii reteta, o pun la pastrare, iar cind am sa o fac, am sa o maninc toata, toata, iar tie am sa-ti arat o bucatica mica de poza, da ?! Te pupicesc apasat, ca sa simt macar gustul krantului…

Răspuns
Fab Chef 21 aprilie 2012 - 20:14

Arata minunat si sunt convinsa ca e un deliciu. Lingurita e totala 🙂

Răspuns
Claudia Mic 22 aprilie 2012 - 8:20

Ador nuca!Prajitura asata e pe gustul meu!

Răspuns
Antonina 22 aprilie 2012 - 8:57

Minunata!! Si-mi place platoul tare mult! Pupici

Răspuns
Any 22 aprilie 2012 - 10:31

Mi-ai facut o pofta teribila! Arata minunat!

Răspuns
speranta 22 aprilie 2012 - 13:09

waw.mama facea chiar din copilarie mai era dobos,carpati parca.dar krantu era moartea mea ca si acum.bun.chiar o idee.ms.pop week.placut si pofta.pop

Răspuns
uta 22 aprilie 2012 - 13:12

Arata foarte bine si la gust cred ca e excelenta o duminica placuta iti ador blogul de nenumarate ori am incercat retete si sunt mortal de bune pup

Răspuns
Alexandrina 22 aprilie 2012 - 14:28

Ce fain arata! Si ce pofta mi-ai facut!

Răspuns
muzica online 23 aprilie 2012 - 7:13

arata minunat abia astept sa-l fac si eu, multumesc pentru reteta

Răspuns
Anonymous 26 mai 2012 - 21:28

Super! Îmi puteți trimite retete la mail ul stancucrystyna@ Yahoo.com ? V as fi fff recunoscatoare! Dar si pentru mâncare nu numai desert. Multumesc!

Răspuns
Miha 27 mai 2012 - 6:10

Cristina, te poti abona la postari si vei primi pe mail tot ce se posteaza aici pe blog. Te poti abona accesand din bara orizontala din capul paginii sectiunea “Abonati-va”

Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: