Prajitura cu ciocolata si foi de napolitana

de Miha
2558 vizualizări

La multi ani tuturor celor care azi isi serbeaza ziua numelui. Sanatate si noroc! Va impartasesc astazi o reteta de prajitura cu ciocolata si foi de napolitana, delicioasa si consistenta, ca parca prea a lipsit ciocolata in ultima vreme de pe blog. :)))

Prajitura cu ciocolata si foi de napolitana

La multi ani tuturor celor care azi isi serbeaza ziua numelui. Sanatate si noroc! Va impartasesc astazi o reteta de prajitura cu… Prajituri prajitura cu ciocolata si foi de napolitana European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Caramel:
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g unt
  • 100 g miez de nuca prajit
  • 1 foaie (mare) de napolitana
  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura whisky

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam smantana pentru frisca (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, apoi punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.

Foaia  de napolitana se taie in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma tare ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt, o incorporam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (cea de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi, de marimea foii de napolitana.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam crema pana devine ferma si pufoasa. La sfarsit aromam cu 1 lingura de whisky.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si foi de napolitana:

Peste foaia de pandispan turnam jumatate din crema de ciocolata, punem foile cu caramel, cealalta jumatate din crema de ciocolata si acoperim cu cea de-a 2-a foaie de pandispan.

Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

dia_diana58 23 aprilie 2012 - 10:53

Taaare bunut !

Răspuns
Timea 23 aprilie 2012 - 11:03

Super prajitura! caramel, crema delicioasa…perfecta!

Răspuns
Beth 23 aprilie 2012 - 11:27

Wouw!!!! ce gâteau et sublime, juste de regarder sa donne envi de le dévoré, bravo!

Răspuns
speranta 23 aprilie 2012 - 11:58

buna.off si eu care ziceam ca nu mai fac nimica .ms.acum am pus sa fac mai dau eu jos la anu cred.te pop.ms.

Răspuns
Paradis 23 aprilie 2012 - 12:01

Salvat ca-mi place cum arată:).Foarte atragatoare!pup.xo

Răspuns
ophelia1983 23 aprilie 2012 - 14:49

am venit repede pe blog sa vad prajiturica!!! delicioasa! tare norocoasa esti miha, ca poti manca atatea bunatai si nu te ingrasi! 😛

Răspuns
Licuta Marin 23 aprilie 2012 - 17:40

Mmm, buna tare!!!O combinatie super delicioasa!Pup!

Răspuns
Fab Chef 23 aprilie 2012 - 19:45

Miam-miam! Ciocolata amaruie? Iubesc prajiturica asta!

Răspuns
Rita 27 aprilie 2012 - 4:32

Grozav!Prajitura aceasta imi aminteste de napolitanele cu caramel pe care ni le facea mama cand am fost copii.Numai ca este mult mai delicata.

Răspuns
Anonymous 29 aprilie 2012 - 17:59

Bine mai apare!!!!!Dar ce fel de smantana ai folosit,cumva lichida?Ce marca?

Răspuns
Miha 29 aprilie 2012 - 18:55

Smantana pentru frisca este lichida.
De obicei cumpar din Lidl, marca Pilos. Mai e si in Kaufland smantana buna pentru frisca, marca lor proprie.

Răspuns
felicia mangalia 9 mai 2012 - 19:35

AM REUSIT…………A IESIT BUNA DE TOT!!!

Răspuns
Miha 10 mai 2012 - 9:09

Bravo Felicia! :* Ma bucur ca-ti place!

Răspuns

Lasă un răspuns