Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat faramitat

Prajitura cu mere

Reteta Prajitura cu mere si aluat faramitat

Prajitura cu mere

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 190 g faina
  • * 1 lingurita drojdie uscata
  • * 1 lingura zahar
  • * 100 ml lapte
  • * 40 g unt
  • * vanilie
  • * Aluat faramitat:
  • * 100 g faina
  • * 50 g zahar
  • * 50 g unt moale
  • * 30 g nuca macinata
  • * scortisoara
  • * Umplutura:
  • * 4 mere mari
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura scortisoara
  • * 50 g unt

Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat faramitat:

Aluat:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

Aluat faramitat:

Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.

Umplutura:

Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm. Se repartizeaza umplutura de mere uniform, dupa care se acopera cu aluatul faramitat.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. oldies but goodies !!!!!!!! intotdeauna.felicitari !

  2. Aha, si eu am in plan pentru miine sa fac ceva cu mere… gind la gind… Facusem odata ceva cu aluat razuit, dar era cu brinzica…

  3. Ce pofta mi-ai facut Miha… Mama imi facea prajiturica asta cand eram copii. Nu stiam reteta dar acum o salvez si o sa o fac curand… Un pupic si felicitari…

  4. Miha, sa ai o primavara minunata!
    Te imbratisez cu drag,
    Flori (Bucataria Portocalie)

  5. La multi ani Miha, sa ai o primavara frumoasa!!!

  6. O primavara frumoasa, Miha!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: