Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

de Miha
534 vizualizări
Prajitura cu mere si foi cu suc de rosii

Reteta Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

Este o prajitura din cartea de bucate a bunicii 🙂 Am avut oarece retineri in ceea ce priveste sucul de rosii in aluat, dar chiar a fost bun. 😉 Si daca se renunta la untul din compozitia de mere poate fi o prajitura de post grozava.

Prajitura cu mere si foi cu suc de rosii
Reteta Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii Este o prajitura din cartea de bucate a bunicii 🙂 Am avut… Prajituri Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri suc de rosii
  • 1 plic de amoniac stins cu otet
  • 500 g faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 5 mere (atatea am folosit eu si n-au fost de ajuns pentru cele 4 foi, asa ca am folosit numai 3)
  • 50 g unt
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii:

Foi:Se amesteca toate ingredientele si framantam pana se incorporeaza toata faina.

Se imparte aluatul in 4 parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc in jur de 7-8 minute.

Umplutura:

Merele se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se lasa la racit. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi, se da la rece si se taie a doua zi, cand e foarte bine inmuiata.

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Nati 4 aprilie 2009 - 19:37

Hihi, chiar vroiam sa te intreb de cind tii post mataluta, pe urma am vazut untul din compozitie. 😀

Răspuns
irinaririna 4 aprilie 2009 - 20:02

… si eu am facut astazi prajitura cu mere cu aluat fraged fara suc de roii. o sa incerc si varianta asta ca am auzit ca este foarte buna…irinaririna

Răspuns
Ingrid 8 aprilie 2009 - 6:32

eu la foile cu bulion pun crema de gris si dulceata. Am sa incerc si cu mere.

Răspuns
Miha 8 aprilie 2009 - 10:14

Natalia,de acum daca am terminat capitol alaptare,probabil ca n-o sa mai am scuze sa nu tin post…:)

Răspuns
Miha 8 aprilie 2009 - 10:15

Irina,chiar a fost buna,peste asteptarile mele. 🙂 Nu stiu care e “minunea” dar nu se simte deloc gustul de suc de rosii.

Răspuns
Miha 8 aprilie 2009 - 10:16

Ingrid,am citit si eu zilele astea de aceste foi cu crema de gris si era tare laudata. Am trecut acolo la listuta in asteptare. 🙂

Răspuns
Teo 11 aprilie 2013 - 19:03

DE cand ma stiu in bucatarie fac aceste foi cu suc de rosii;sunt si gustoase si frumoase;daca si tie ti-au placut,inseamna ca ”e de bine”!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: