Prajituri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

loading...

Pentru foi avem nevoie de:

10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
10 linguri suc de rosii
1 plic de amoniac stins cu otet
500 g faina


Se amesteca toate ingredientele si framantam pana se incorporeaza toata faina.


Se imparte aluatul in 4 parti,se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc in jur de 7-8 minute.


Pentru umplutura avem nevoie de:

5 mere (atatea am folosit eu si n-au fost de ajuns pentru cele 4 foi,asa ca am folosit numai 3)
50 g unt
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara


Merele se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se lasa la racit. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi,se da la rece si se taie a doua zi,cand e foarte bine inmuiata.

 

E o prajitura din cartea de bucate a bunicii. 🙂 Am avut oarece retineri in ceea ce priveste sucul de rosii in aluat, dar chiar a fost bun. 😉 Si daca se renunta la untul din compozitia de mere poate fi o prajitura de postgrozava.

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Hihi, chiar vroiam sa te intreb de cind tii post mataluta, pe urma am vazut untul din compozitie. 😀

  2. … si eu am facut astazi prajitura cu mere cu aluat fraged fara suc de roii. o sa incerc si varianta asta ca am auzit ca este foarte buna…irinaririna

  3. eu la foile cu bulion pun crema de gris si dulceata. Am sa incerc si cu mere.

  4. Natalia,de acum daca am terminat capitol alaptare,probabil ca n-o sa mai am scuze sa nu tin post…:)

  5. Irina,chiar a fost buna,peste asteptarile mele. 🙂 Nu stiu care e „minunea” dar nu se simte deloc gustul de suc de rosii.

  6. Ingrid,am citit si eu zilele astea de aceste foi cu crema de gris si era tare laudata. Am trecut acolo la listuta in asteptare. 🙂

  7. Teo says:

    DE cand ma stiu in bucatarie fac aceste foi cu suc de rosii;sunt si gustoase si frumoase;daca si tie ti-au placut,inseamna ca ”e de bine”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: