Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise

Reteta Prajitura cu gem de caise si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita cu praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 200-300 g gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 plic zahar vanilat
loading...

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si niste prajituri de casa absolut delicioase. Haideti sa vedeti cat de usor si rapid se face prajitura cu gem de caise si frisca 😉

Mod de preparare Prajitura cu gem de caise si frisca:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si esenta de vanilie. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu ( sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor si este ferm la atingere.

Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru ornat:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Blatul racit se taie in 3. Doua dintre ele se ung cu gem de caise, mai mult sau mai putin, dupa preferinta. Se pun una peste alta si se acopera cu cea de-a treia parte de blat. Prajitura se „imbraca” in crema de frisca si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buan! 😉

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de prajituri cu gem gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]