Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise

Reteta Prajitura cu gem de caise si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita cu praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 200-300 g gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • 75 g zahar (pudra)
  • 1 plic zahar vanilat
loading...

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si niste prajituri de casa absolut delicioase. Haideti sa vedeti cat de usor si rapid se face prajitura cu gem de caise si frisca 😉

Mod de preparare Prajitura cu gem de caise si frisca:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si esenta de vanilie. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la suprafata. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu ( sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor si este ferm la atingere.

Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema pentru ornat:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si crema de branza si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Blatul racit se taie in 3. Doua dintre ele se ung cu gem de caise, mai mult sau mai putin, dupa preferinta. Se pun una peste alta si se acopera cu cea de-a treia parte de blat. Prajitura se „imbraca” in crema de frisca si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buan! 😉

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de prajituri cu gem gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]