Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Pentru astazi va propun o prajitura cu crema de vanilie si ananas, o prajitura atat de simpla, dar totusi atat de delicioasa, incat cu greu te poti opri sa mananci doar o bucatica. Si asta v-o spune o mare amatoare de ciocolata. Adica eu! :))

Prajitura cu ananas si budinca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • Pentru crema de vanilie:
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 compot de ananas
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura smantana 25% grasime
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama nu o aruncam, o pastram pentru a insiropa blatul.

Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fara a da in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (lasat la temperatura camerei). Se omogenizeaza si se lasa la racit.

In budinca racita incorporam ananasul taiat cubulete.

Smantana pentru frisca o mixam pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam.

Punem blatul in tava tapetata cu folie alimentara. Il insiropam si turnam crema de vanilie. Dam la frigider pana se intareste crema.

Prajitura cu crema de vanilie si ananas se taie in bucati potrivite si se orneaza cu frisca.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Waw ce bine arata !

  2. waw! am incercat-o !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: