Reteta Briose pufoase cu unt de arahide
Ingrediente
- 100 g unt
- 150 g unt de arahide
- 250 g zahar (pudra)
- 250 g iaurt
- 4 oua
- 350 g faina
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
Daca ai nevoie de-o reteta de briose pufoase si mai ales daca iti place untul de arahide iti recomand sa incerci aceasta reteta. Au un gust si o textura aparte fata de alte retete de briose, chiar n-o sa va para rau daca le incercati! 🙂
Mod de preparare Briose pufoase cu unt de arahide:
Intr-un castron incapator se mixeaza untul moale, lasat la temperatura camerei, cu untul de arahide, zahar si putina esenta de vanilie. S adauga apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga iaurtul. Se pune si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana la omogenizare.
- compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa, ca si cea de chec. Daca e prea subtire mai adauga putina faina
Se pregateste tava pentru briose cu cosulete de hartie speciale. Se pune din compozitie, cam 2 linguri, cam 3/4 din inaltimea cosuletului de hartie.
- presara cateva ornamente din zahar, daca vrei si iti plac.
Se baga tava in cuptor la foc mediu ( sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele sunt crescute si frumos rumenite.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI