Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi am preparat-o cu gandul de a fi o prajitura de week-end pentru noi si copii. Pana la urma s-a dovedit a fi prajitura de week-end pentru noi, copii si prieteni veniti in vizita 😉 Si uite-asa pana luni din prajitura asta au ramas doar pozele 😀
Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar (pudra)
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- un varf de lingurita praf de copt
- coaja de lamaie Finesse
- esenta de vanilie
- Budinca de ciocolata:
- 3 linguri amidon
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 150 g ciocolata
- 100 g unt
- Pentru insiropat:
- 1 cana lapte
- 3-4 linguri Nesquik
- Pentru glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata
- smantana pentru frisca, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
- In plus:
- piscoturi
Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi:
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Budinca de ciocolata:
Amestecam amidonul cu zahar, apoi turnam lapte putin cate putin, pana se dizolva. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot turnam compozitia cu amidon si amestecand continuu cu un tel fierbem, fara a da in clocot, pana se ingroasa. In budinca fierbinte adaugam untul si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana la omogenizare. Lasam putin sa se racoreasca, punem o folie alimentara pe toata suprafata budincii si dam la rece.
- Puteti pune si putina esenta de vanilie sau rom, pentru o aroma mai intensa
Blatul racit il taiem in doua parti. Punem o parte in tava in care am copt blatul si punem jumatate din budinca de ciocolata. Acoperim cu un strat de piscoturi insiropate, cea de-a doua parte de crema si blatul al doilea. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.
Inainte de portionare prajitura se acopera cu glazura de ciocolata (peste ciocolata topita pe baie de aburi se toarna putin cate putin smantana pentru frisca, pana ajunge la consistenta dorita).
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
5 comentarii
sambata i-am aratat reteta lui mami. duminica mi-a facut-o si este delicioasa.
Multumim mult pentru reteta
Sa va fie de bine!
Si eu multumesc! 🙂
Foarte gustoasa simpla si de efect
Am folosit piscoturile doar in combinatie cu frisca si fructe, sub forma de tort. Cred ca ar fi prima prajitura de genul pe care o fac. Multumesc pentru reteta, sper sa iasa.
Mie mi-a iesit 😀