Reteta Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata
Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost pe placul tuturor.
O prajitura de casa pe care o voi mai face! Negresit! 😉
INGREDIENTE
- 1 kg branza de vaci
- 4 oua
- 200 g zahar
- 4 linguri faina
- 4 linguri amidon
- 200 g crema de ciocolata Finetti
- esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata:
Intr-un castron incapator se bat ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Separat, intr-un alt castron, se mixeaza branza cu zaharul si esenta de vanilie cu ajutorul mixerului vertical, pana se obtine o crema fina de branza.
- in functie de gustul vostru si de cat de dulce este branza de vaci mai puteti adauga zahar
- pe langa esenta de vanilie se mai pot adauga si alte arome care va plac
Punem crema de branza peste ouale batute si mixam bine pana la omogenizare. Cernem apoi faina si amidonul deasupra si amestecam.
Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam cca 2/3 din compozitie. Restul de compozitie se amesteca cu crema de ciocolata (moale, lasata la temperatura camerei).
- crema de ciocolata Finetti se poate inlocui cu Nutella ori cu orice alta crema de ciocolata
Se pune apoi cu lingura, din loc in loc, deasupra compozitiei din tava. Se amesteca usor cele 2 compozitii, pentru a crea efectul de marmorare.
Se da tava la cuptor, la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45 de minute, pana prajitura se rumeneste usor. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI