Prajitura cu biscuiti si frisca

de Miha
633 vizualizări
Prajitura simpla cu blat de biscuiti

Prajitura simpla cu blat de biscuiti

Ingrediente

  • * 200 g biscuiti simpli
  • * 100 g biscuiti cu ciocolata
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 1 lingura de zahar
  • * fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si frisca:

  • Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.

In vasul in care vom “construi” prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca.

Prajitura cu biscuiti cu ciocolata si frisca

Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea.

Prajitura cu blat de biscuiti

Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.

Se “orneaza” cu ciocolata si se portioneaza.

Prajitura cu frisca si blat de biscuiti

Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

jose manuel 1 octombrie 2010 - 14:55

Deliciosa tarta. Estupendo. Saludos

Răspuns
Bianca 1 octombrie 2010 - 15:11

Simplu de facut si de efect/

Răspuns
Zazuza 1 octombrie 2010 - 18:28

extraordinar de siomplu. si nu are cum sa nu iasa gustoasa!

Răspuns
Petite Foury 1 octombrie 2010 - 19:13

Sectiunea e mortala, zici ca e cea mai complicata si fina prajitura!

Răspuns
Valentina 10 februarie 2015 - 20:33

Se înmoaie prajitura. ? sau rămâne tare de la biscuite. ? ? ? ? și dacă folosesc frișcă praf e vreo diferenta. ? ? ?

Răspuns
Miha 10 februarie 2015 - 20:41

Eu am folosit biscuiti simpli si moi, din aceia de tip “fainos”. Frisca este din smantana si i-a inmuiat foarte bine, exact pe gustul meu 😉
Frisca praf n-am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa-ti spun daca este sau nu vreo diferenta.

Răspuns
Valentina 15 februarie 2015 - 23:09

Nu am înțeles la ce tip de biscuiți te referi. …..Presupun ca nu cei tip picnic. ….Dar oricum cei cu ciocolata erau cu siguranță puțin mai tari.As vrea sa o fac dar nu prea mă convinge…..Si nu mă refer ca nu ar fii Bună la gust. …Îmi este sa nu iasă tare……

Răspuns
Miha 16 februarie 2015 - 8:52

Da, poti spune si asa “de tip picnic”. Sunt moi si absorb foarte bine “umezeala” din smantana 😉 Important e sa fie gustosi si de calitate
La fel sunt si cei cu ciocolata. Biscuitii ii poti inmuia inainte daca tu consideri ca ar fi necesar.
E un desert simplu si obisnuit, ca sa zic asa… e foarte posibil sa nu convinga pe toata lumea, la fel cum e posibil sa nu placa la toata lumea, dar avand in vedere ca nu folosim decat 2 ingrediente nu avem ce “sa-i cerem” mai mult 😀

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: