Ingrediente
- * 200 g biscuiti simpli
- * 100 g biscuiti cu ciocolata
- * 500 ml frisca lichida
- * 1 lingura de zahar
- * fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si frisca:
- Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si incepe sa se tina de paletele mixerului. Nu se bate mai mult , altfel se taie si devine unt.
In vasul in care vom „construi” prajitura punem un strat de biscuiti simpli, apoi unul de frisca.
Acoperim cu un strat de biscuiti cu ciocolata si repetam operatiunea.
Ultimul strat va fi de frisca. Dam la frigider pentru minim 1 ora, iar inainte de servire se da la congelator jumatate de ora.
Se „orneaza” cu ciocolata si se portioneaza.
Simplu, rece si delicios. Si cu putina ciocolata. :))
8 comentarii
Deliciosa tarta. Estupendo. Saludos
Simplu de facut si de efect/
extraordinar de siomplu. si nu are cum sa nu iasa gustoasa!
Sectiunea e mortala, zici ca e cea mai complicata si fina prajitura!
Se înmoaie prajitura. ? sau rămâne tare de la biscuite. ? ? ? ? și dacă folosesc frișcă praf e vreo diferenta. ? ? ?
Eu am folosit biscuiti simpli si moi, din aceia de tip „fainos”. Frisca este din smantana si i-a inmuiat foarte bine, exact pe gustul meu 😉
Frisca praf n-am folosit niciodata si nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa-ti spun daca este sau nu vreo diferenta.
Nu am înțeles la ce tip de biscuiți te referi. …..Presupun ca nu cei tip picnic. ….Dar oricum cei cu ciocolata erau cu siguranță puțin mai tari.As vrea sa o fac dar nu prea mă convinge…..Si nu mă refer ca nu ar fii Bună la gust. …Îmi este sa nu iasă tare……
Da, poti spune si asa „de tip picnic”. Sunt moi si absorb foarte bine „umezeala” din smantana 😉 Important e sa fie gustosi si de calitate
La fel sunt si cei cu ciocolata. Biscuitii ii poti inmuia inainte daca tu consideri ca ar fi necesar.
E un desert simplu si obisnuit, ca sa zic asa… e foarte posibil sa nu convinga pe toata lumea, la fel cum e posibil sa nu placa la toata lumea, dar avand in vedere ca nu folosim decat 2 ingrediente nu avem ce „sa-i cerem” mai mult 😀