Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Chinezoaica

Ingrediente

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • ciocolata pentru presarat deasupra
loading...

Mod de preparare Prajitura Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa.

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Que delicia de pastel has cocinado, se ve exquisito. Saludos

  2. arata absolut deliciosa chinezoaica ta!

  3. looks nice 🙂
    and very tasty.
    I wish you a great weekend

  4. salivez pe tastatura…tre sa incerc si eu…

  5. Ce bine-mi pare ca ai facut-o! Eu o stiu de multa vreme, dar am vazut-o de vreun an si ceva in multe variante si denumita de fiecare data altfel. Numai ca exact asa o numeam si eu cand am facut-o prima data. Numai ca puneam ciocolata rasa, carlionti cat era glazura calda, ca sa ramana lipiti de glazura.Felicitari pentru cum arata!

  6. Frumoasa chinezoaica,arata foarte bine si trebuie sa fie si foarte buna!

  7. Anonymous says:

    🙂 arata super trebuie sa o incerc si eu … 😛

  8. Multumesc! 🙂 Te astept cu impresii dupa ce o faci. 🙂

  9. jasmine says:

    Ce dimensiune folosim la tava?

  10. Anuta says:

    Poate sa mi spuneti la ce temeratura si exact piano di cottura? Multumesc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: