Prajitura Chinezoaica

de Miha
578 vizualizări

Ingrediente

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • ciocolata pentru presarat deasupra

Mod de preparare Prajitura Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

jose manuel 4 iulie 2010 - 13:39

Que delicia de pastel has cocinado, se ve exquisito. Saludos

Răspuns
kittytweedy 4 iulie 2010 - 14:39

arata absolut deliciosa chinezoaica ta!

Răspuns
birdutmasali 4 iulie 2010 - 14:46

looks nice 🙂
and very tasty.
I wish you a great weekend

Răspuns
geta 4 iulie 2010 - 15:01

salivez pe tastatura…tre sa incerc si eu…

Răspuns
Elena Toma 4 iulie 2010 - 20:38

Ce bine-mi pare ca ai facut-o! Eu o stiu de multa vreme, dar am vazut-o de vreun an si ceva in multe variante si denumita de fiecare data altfel. Numai ca exact asa o numeam si eu cand am facut-o prima data. Numai ca puneam ciocolata rasa, carlionti cat era glazura calda, ca sa ramana lipiti de glazura.Felicitari pentru cum arata!

Răspuns
Gabriela 4 iulie 2010 - 22:09

Frumoasa chinezoaica,arata foarte bine si trebuie sa fie si foarte buna!

Răspuns
Anonymous 29 mai 2011 - 7:20

🙂 arata super trebuie sa o incerc si eu … 😛

Răspuns
Miha 29 mai 2011 - 11:09

Multumesc! 🙂 Te astept cu impresii dupa ce o faci. 🙂

Răspuns
jasmine 29 mai 2013 - 20:03

Ce dimensiune folosim la tava?

Răspuns
Miha 29 mai 2013 - 20:06

Jasmine, am scris in reteta…20/30 cm 😉

Răspuns
Anuta 13 ianuarie 2018 - 13:42

Poate sa mi spuneti la ce temeratura si exact piano di cottura? Multumesc

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2018 - 10:26

foc mediu = 170-180 grade

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: