Ingrediente
- Blat
- 5 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g unt
- 250 g nuca macinata
- 40 g cacao
- 100 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- Glazura:
- 5 galbenusuri
- 150 g zahar
- esenta de vanilie
- ciocolata pentru presarat deasupra
Mod de preparare Prajitura Chinezoaica:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor cu miscari de jos in sus.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.
Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa.
12 comentarii
Que delicia de pastel has cocinado, se ve exquisito. Saludos
arata absolut deliciosa chinezoaica ta!
looks nice 🙂
and very tasty.
I wish you a great weekend
salivez pe tastatura…tre sa incerc si eu…
Ce bine-mi pare ca ai facut-o! Eu o stiu de multa vreme, dar am vazut-o de vreun an si ceva in multe variante si denumita de fiecare data altfel. Numai ca exact asa o numeam si eu cand am facut-o prima data. Numai ca puneam ciocolata rasa, carlionti cat era glazura calda, ca sa ramana lipiti de glazura.Felicitari pentru cum arata!
Frumoasa chinezoaica,arata foarte bine si trebuie sa fie si foarte buna!
🙂 arata super trebuie sa o incerc si eu … 😛
Multumesc! 🙂 Te astept cu impresii dupa ce o faci. 🙂
Ce dimensiune folosim la tava?
Jasmine, am scris in reteta…20/30 cm 😉
Poate sa mi spuneti la ce temeratura si exact piano di cottura? Multumesc
foc mediu = 170-180 grade