Pastel de quatro leches

de Miha
127 vizualizări

* Pentru blat:

* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* 3 linguri ulei
* 1 praf de copt


Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava ( 25/35 cm) bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mediu pana se aureste. Se lasa la racit cateva minute, apoi cu un cutit se cresteaza din loc in loc.

* Pentru amestecul de lapte:

* 300 g lapte condensat
* 320 ml lapte evaporat
* 250 ml frisca lichida
* 100 ml lapte

Intr-un vas se amesteca toate cele 3 feluri de lapte cu frisca lichida. Cand blatul este caldut se toarna acest amestec deasupra si se da la frigider pentru cateva ore.
Se portioneaza si se serveste cu lapte condensat deasupra. In reteta Gabrielei laptele condensat era caramelizat. N-am incercat sa caramelizez laptele condensat facut in casa, dar voi incerca intr-o buna zi, cu siguranta. :))

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

jose manuel 15 octombrie 2010 - 21:51

Realmente fantastica. Saludos

Răspuns
diamond 15 octombrie 2010 - 23:00

miha, de unde iau lapte evaporat?

Răspuns
Daniela 15 octombrie 2010 - 23:20

Hai sa-i spunem pe romaneste!
Prajitura din patru tipuri de lapte.

Nu o lua ca ceva personal, doar ca am vazut ca se intampla c-am des asa ceva, ma doare ca imprumutam de la alte tari cuvinte… ce intelege saraci batrani?

Nu te supara, daca te superi te rog sa ma ierti!
Pe curand.

Răspuns
Bianka 16 octombrie 2010 - 6:33

Arata foarte bine

Răspuns
Miha 16 octombrie 2010 - 8:06

Jose Manuel, multumesc!

Răspuns
Miha 16 octombrie 2010 - 8:07

Diamond, eu am gasit la Plus. 😉

Răspuns
Miha 16 octombrie 2010 - 8:16

Daniela, dupa cum ai vazut reteta este preluata de pe un alt blog, cel al Gabrielei Cara. Daca asa ii era denumirea, asa am pastrat-o.
Nu sunt genul care o sa o dea in englezisme, dar de data asta chiar nu era cazul sa fac o traducere mot-a-mot a titlului.
Mie una mi se pare mult mai importante si demne de bagat in seama greselile grave gramaticale si cele de exprimare decat niste “cuvinte imprumutate de peste mari si tari”
Nu m-am suparat, chiar nu am de ce. :))

Răspuns
Andreea 16 octombrie 2010 - 19:45

Super tare Miha! :)) Si raspunsul si prajitura! Te pup!

Răspuns
Miha 16 octombrie 2010 - 20:49

Multumesc Andreea.
Am gresit cu “mi se pare” in loc de “mi se par” si imi fac mea culpa. A fost din viteza…si am vazut abia dupa aceea.

Răspuns
camelia 17 octombrie 2010 - 13:01

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Răspuns
Anastasia 17 octombrie 2010 - 15:28

arata atat de bine…. o admir, e fina ca un bebe :))

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: