Aluat dulce / Retete de prajituri

Pachetele cu branza

Am facut la masina de paine aluatul de ensaimadas, un aluat super bun si foarte usor de lucrat.

pariziene cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g branza
  • 200 ml frisca lichida(in functie de cat e de uscata sau cremoasa branza, aceasta cantitate poate varia. Puneti mai putin la inceput si daca crema mai „cere” lichid mai adaugati dupa aceea)
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Pachetele cu branza:

Aluat:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam peste ouale, zaharul, untul, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura de branza:

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Tehnica de „impachetare” a aluatului am vazut-o candva tot la Laura. Mi-a placut tare mult si mi-am zis ca ar fi cazul sa o adopt acum. 🙂

Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.

Trasam o linie la jumatate. Pe o parte punem umplutura de branza, iar cealalta o taiem fasii. Rulam partea cu crema, apoi formam un rulou cu fasiile.

Pachetelele astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

31 Comentarii

  1. buna idee . mie chiar imi plac chestiile astea 🙂 cat de curand o probez

  2. ti-au iesit cornuri ca la fornetti in toata regula si par o minunatie… mi-ai dat idei si m-ai inspirat! multumesc

  3. Cred ca sint perfecte de luat la un picnic sau intr-o calatorie.

  4. Felicitari! Arata extraordinar! Oare pot sa pregatesc aluatul si fara masina de facut paine? 😕

  5. iau si eu un cornulet cu branzica,de dimineata merge super, yamii, pup Mihut drag.

  6. Sandytza,dupa cum e bine stiut,eu prefer ciocolata :)) Dar copiilor le plac,asa ca ma conformez…:) Sunt f bune si pufoase,cu siguranta iti vor placea!
    Pup!

  7. Multumesc Lacrima draga!

  8. Natalia,da…sunt perfecte.Chiar ma gandeam sa fac cateva pentru atunci cand plecam in vacanta!
    Pup!

  9. Elena,desigur…se poate si fara masina de paine. Eu sunt mai comoda si de asta am preferat aceasta varianta. :))
    Te pup si spor iti doresc in caz ca te apuci de treaba! 😉

  10. Claudia,draga mea…imi pare rau ca e doar virtual.
    Pupici cu lipici!

  11. Hallo Miha,

    super pufoase ti-au iesit. Compliment

    Salutäri Jacob

  12. Multumesc mult Jacob!

  13. Super buna ideea,mi-a placut cum le-ai impletit, ai vre-o sursa? da-mi si mie vre-un link 🙂 te pup esti o gopodina de invidiat!

  14. Anastasia,am scris in reteta,ca m-am inspirat de la Laura Adamache. Am facut o combinatie de retete! 😛
    Multumesc de complimente! Is tare mandra! :))

  15. Vreu sa te intreb daca se poate folosi in loc de frisca lichida si smantana. Am vrut sa fac azi dar n-am avut frisca si n-am stiut daca se poate inlocui. Oricum trebuie incercate cat de curand pentru ca arata senzational, iti lasa gura apa.

  16. Nadia,se poate pune si smantana,doar ca o sa iasa compozitia mai moale,nu asa batoasa ca si cu frisca.
    Te pup si mersi de aprecieri!

  17. Sunt super bune. Le-am facut joi si sigur le mai fac si saptamana viitoare. Ai niste retete super!

  18. Ma bucur tare mult draga Nadia ca ti-au placut! Imbratisari cu drag!

  19. Mammma mia, ce faine-s astea! Super, Miha! 🙂

  20. Multumesc mult Laura draga!

  21. neata Miha!
    am facut si eu pachetelele!
    acum pap una la cafea;)
    n-au iesit asa frumoase ca ale tale(eu nu ma prea „omor”dupa copturi:P )dar exact cum ai zis si tu ,copilasilor le-au placut tare tare cu laptic.
    o zi frumoasa si multumiri pt reteta;)

  22. Gabi draga mea,pana la urma cel mai important e ca le-a placut piticilor.Data viitoare sunt convinsa ca-ti vor iesi perfecte. 😉
    Te pup si iti urez un week-end minunat!

  23. Buna seara. Am si eu o intrebare, ce branza se foloseste? Arata bine si sunt convinsa ca si gustoase.

  24. Buna Ghiocel!

    Eu am pus branza de vaci,dar se poete folosi orice fel de branza.Stiu persoane carora le place combinatia de branza sarata cu aluat dulce. 🙂

  25. Multumesc pentru promtitudine. O seara placuta. Sigur voi reveni pe aici.

  26. Cu drag Ghiocel! Ma bucur tare mult ca ti-a placut aici si te mai astept! 🙂

    O seara buna!

  27. Buna Miha. Este tarziu dar acum am terminat pachetelele cu branza. Sa-ti povestesc si prima mea experientza cu ele???:-)
    aici unde sunt nu este la fel drojdia uscata. Ceia ce se traduce drojdie la noi aici este un fel de praf de copt ( levadura chimica). Ma pregatisem sa prepar reteta si cand pun plicul de ” drojdie” incepe sa se unfle si sa iasa din cana… Nu mai stiam cum sa opresc acel vulcan. Am amestecat cu faina si l-am lasat sa creasca. Nu crestea deloc asa ca am renuntzat la acea plamadeala. Repede am scos din congelator drojdie ce am congelat eu. Stiam ca trebuia sa pun dubla cantitatea de drojdie daca era congelata decat cea proaspata. Am lasat sa se descongeleze ca sa o pot folosi. Am facut plamadeala si de data aceasta a crescut. Am pregatit cum tu ai specificat dar eu am framantat la mana si adevarul este ca se framanta repejor. Intre timp cat am lasat la dospit am pregatit umplutura. Mi-a adus mama soacra o bucata de branza telemea. Asa ca zic daca nu o fac se strica… Am pus cum ai spus darcred ca ar trebui doar 100 ml frisca lichida. Eu am pus 200 si mi-a iesit prea moale. Am vazut apoi in reteta ta de floricele cu branza ca avea aceleasi cantitati doar ca punea 100 ml frisca lichida. Poate greseala mea a fost telemeaua…
    In fine cum era prea lichida compozitia a cam iesit din aluat. La gust este foarte bun. Cand le-am terminat ajunsese sotul de la munca. Incepuse sa spuna:” sunt sarate sau dulci???”
    Zic:” dulci.”
    si cand gusta zice… ” -Sunt bune sa stii …”
    din compozitie mi-a iesit in plus foarte multa branza. Eu am impartit in 9 cum ai spus si chiar le cantaream ca sa fie egale.
    La compozitia de branza am pus inca 2 oua, 3 linguri de zahar, un pic de praf de copt, Putin UNT. Am uns o tava cu UNT si l-am bagat la cuptor 180 grade 40 minute. Daca as fi pus spachete ar fi fost o budinca ca la mama acasa. Este buna oricum. Acum astept sa se raceasca. Am inventat de la budinca pentru ca am ramas cam o ora fara Internet si nu aveam idee ce sa fac cu restul de branza…
    Oricum pentru prima data cand fac reteta ñu este rau deloc cum au iesit chiar foarte gustoase…

  28. Miha iti trimit poze in e-mail sa le vezi.
    Te pupic si multa sanatate…( ca sa poti sa faci cat mai multe bunatati)!

  29. Valentina, cu telemea nu am facut niciodata, n-as putea sa-ti spun daca de la ea a fost „problema”.
    Cantitatea de frisca difera in functie de cat de uscata sau cremoasa este branza. Uite, am sa corectez in reteta, multumesc de atentionare.
    Ai pus branza la robot sau doar ai amestecat cu lingura? La robot, fiind mixata foarte bine frisca aceea se „pufoseste” iar branza capata alta consistenta, dupa cum se vede si in poze.
    Iar faptul ca ai mai pus oua si zahar in plus e posibil ca si de asta sa fi iesit mai moale.
    Ma bucur, totusi, ca pana la urma au iesit bine si mai ales ca au placut sotului. :))
    Pup si zi buna.

  30. Miha eu am mixat cu cel care bat frisca tare, si cele 2oua le-am pus la compozitia ramasa dupa umplerea pachetelor. Poate a fost telemeaua si 100 ml implus de frisca ce a facut sa ñu iasa crema prea tare. Din compozitia ramasa de branza am facut budinca.
    Te pup si multumesc de raspuns asa de repede. Miroase asa frumos la mine acasa….(pachetelele) miroase a cozonac.

  31. Miha am o mare bucurie pentru ca a papat baiatul cu o pofta pachetelul ca-mi crestea inima de bucurie si multmire. Fata a avut alergie la ou de mica si pana la 4 ani nu a putut manca oua si nu este obisnuita sa manance nimic cu oua. abia acum incepe cu omleta simpla. dar din ce fac nu vrea cu toate ca ma ajuta sa le fac ca sa se indemne dar nu vrea.rabdare trebuie sa am poate intr-o zi mananca.
    Trebuie sa o fac din nou reteta si am sa-ti spun cum o sa-mi iasa.
    Te pup .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: