Oricat ar fi de lunga lista mea cu retete de prajituri, va vine sa credeti sau nu, dar cateodata se intampla sa raman in pana de idei, sa nu stiu ce sa mai fac bun astfel incat sa impac toate gusturile. Dar ideile bun vin si de la voi, atunci cand ma intrebati cate ceva la retetele deja publicate. Asa s-a intamplat si atunci cand m-a intrebat cineva la reteta de Brownie Cappucino daca se poate inlocui crema de branza Almette cu mascarpone. Am zis ca se poate, dar trebuia sa testez sa vad daca e asa 😀 Se poate, e buna si cu mascarpone, dar mai buna e varianta ce v-am adus-o azi, cu frisca in loc de unt 😉
Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g ciocolata
- 100 g unt
- 1 lingura cappucino
- 100 g zahar
- 2 oua
- 100 g faina
- 75 g nuca macinata
- 1/2 lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 zahar vanilat
- 1/2 lingurita scortisoara
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata
- lapte
Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara:
Blat:
Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana cand compozitia devine lucioasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, iar la sfarsit nuca macinata. Omogenizam.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema:
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie teapana.
Mascarpone il mixam separat cu zaharul pudra si scortisoara. Adaugam frisca batuta si omogenizam.
Punem blatul in tava in care l-am copt, tapetata cu folie alimentara. Deasupra punem crema in strat uniform si dam la frigider peste noapte.
Pentru glazura se topeste ciocolata la baine marie, apoi se adauga lapte, putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita.
Prajitura se portioneaza dupa dorinta si se glazureaza cu ciocolata topita.
Pofta buna! 😉
5 comentarii
Arata foarte bine prajiturica ta Miha! Trebuie sa o incercam si noi! 🙂
…Miha…multumesc pt retete….iti multumesc zilnic si iti voi multumi mereu…prajitura a iesit excelent ..desi am avut parte de ghinion dupa ghinion,dar astea sa fie necazurile:) ,ieri am ratat blatul ,aiurita cum sunt nu am mai pus ouale,si a iesit o uscaciune,dar l-am refolosit,, sfaramat prin masina de tocat si folosit in compozitia fursecurilor sau la ornat prajituri,chiar si la aceasta, e o bunaciune de prajitura… cand am intrat in lumea site-urilor culinare ,am fost putin sceptica…nu credeam in reusita…dar ma bucur ca m-am inselat…
Multumesc frumos Iulia.
Mult succes in continuare :X
am facut negresa a iesit grozav,multumesc de reteta.
Si eu multumesc 🙂