Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mascarpone si scortisoara

Prajitura negresa cu crema mascarpone

Oricat ar fi de lunga lista mea cu retete de prajituri, va vine sa credeti sau nu, dar cateodata se intampla sa raman in pana de idei, sa nu stiu ce sa mai fac bun astfel incat sa impac toate gusturile. Dar ideile bun vin si de la voi, atunci cand ma intrebati cate ceva la retetele deja publicate. Asa s-a intamplat si atunci cand m-a intrebat cineva la reteta de Brownie Cappucino daca se poate inlocui crema de branza Almette cu mascarpone. Am zis ca se poate, dar trebuia sa testez sa vad daca e asa 😀 Se poate, e buna si cu mascarpone, dar mai buna e varianta ce v-am adus-o azi, cu frisca in loc de unt 😉

Prajitura negresa cu crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 1 lingura cappucino
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 75 g nuca macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • lapte

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara:

Blat:

Punem intr-un vas ciocolata, untul si cappucino dizolvat intr-o lingura cu apa fierbinte. Punem la foc mic pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand energic dupa fiecare, pana cand compozitia devine lucioasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, iar la sfarsit nuca macinata. Omogenizam.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie teapana.

Mascarpone il mixam separat cu zaharul pudra si scortisoara. Adaugam frisca batuta si omogenizam.

Punem blatul in tava in care l-am copt, tapetata cu folie alimentara. Deasupra punem crema in strat uniform si dam la frigider peste noapte.

Blat de negresa

Pentru glazura se topeste ciocolata la baine marie, apoi se adauga lapte, putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita.

Prajitura se portioneaza dupa dorinta si se glazureaza cu ciocolata topita.

Pofta buna! 😉

Prajitura Negresa

Negresa cu mascarpone

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata foarte bine prajiturica ta Miha! Trebuie sa o incercam si noi! 🙂

  2. iuliaq says:

    …Miha…multumesc pt retete….iti multumesc zilnic si iti voi multumi mereu…prajitura a iesit excelent ..desi am avut parte de ghinion dupa ghinion,dar astea sa fie necazurile:) ,ieri am ratat blatul ,aiurita cum sunt nu am mai pus ouale,si a iesit o uscaciune,dar l-am refolosit,, sfaramat prin masina de tocat si folosit in compozitia fursecurilor sau la ornat prajituri,chiar si la aceasta, e o bunaciune de prajitura… cand am intrat in lumea site-urilor culinare ,am fost putin sceptica…nu credeam in reusita…dar ma bucur ca m-am inselat…

  3. ana podina says:

    am facut negresa a iesit grozav,multumesc de reteta.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Mini Pavlova cu zmeura

Mini Pavlova cu zmeura

Cred ca v-am mai spus, eu nu arunc niciodata albusurile ramase de la alte preparate. Le pun in caserole mici, in care incap 6-7 albusuri, si le depozitez la congelator. Poti face din ele bezele, checuri sau prajituri de casa absolut delicioase. Dar daca vrei un desert de casa absolut […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]