Astazi, la ceas aniversar Green Sugar, ne bucuram de o negresa cu branza, fara zahar. Cu alte cuvinte, nu mai numaram caloriile 😀
O reteta simpla, dar potrivita pentru cei ce evita zaharul rafinat, pentru cei ce vor un dulce sanatos si de ce nu? un mod delicios de a spune „la multi ani” 🙂 La multi ani Green Sugar!
De obicei aniversarile se lasa cu cadouri, dar de aceasta data am inversat putin rolurile si cei de la Green Sugar ofera un cadou, Green Sugar Cooking – borcan 350gr si un bol personalizat Green Sugar, celui sau celei care va indeplini cateva cerinte. Le voi dezvalui la sfarsitul aceste postari. 😉
Ingrediente
- Blat:
- 3 oua
- 3 linguri indulcitor natural Green Sugar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- un varf de lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao neagra
- esenta de vanilie
- Crema de branza:
- 850 g branza de vaci
- 200-250 g indulcitor Green Sugar (dupa preferinta)
- 3 oua
- esenta de vanilie
- coaja de portocala confiata
Mod de preparare Negresa cu branza, fara zahar:
Crema de branza:
Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.
- in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
- puteti aroma cu orice alta aroma va place voua
Crema de branza o turnam in tava bine unsa cu unt si nivelam.
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam in tava peste crema de branza.
Dam tava la cuptor la 150 grade (cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.
Negresa cu branza, fara zahar se lasa sa se raceasca in tava si cand este bine racita se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna! 😉
Revenind la cadoul despre care va spunem, Green Sugar Cooking – borcan 350gr si un bol personalizat Green Sugar, iata ce trebuie sa faceti:
- Da LIKE paginii Dulciuri fel de fel si Green Sugar
- Distribuie aceasta postare in pagina ta de Facebook, apoi lasi la aceasta postare link cu postarea ta
- La finalul perioadei vom alege castigatorul prin tragere la sorti
- Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.
- Perioada concurs 16- 23 octombrie 2015
Succes!
UPDATE:
Multumesc tuturor de participare. Castigatoarea concursului este Daiana Vereb. Astept datele pentru expedierea premiului. Felicitari!
13 comentarii
Robert Badica: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1666054827008200&id=100008110960014
Mi-am notat reteta!
https://www.facebook.com/daiana.vereb/posts/956731041050097
Ioooi mersiii!
Am trimis datele prin formularul de contact de aici de pe blog.
Măi fetele, îmi stricați bunătate de cură de slăbire… :(((
Ce diametru are tava? (vreau sa estimez daca sa fac cantitate dubla sau nu)
Vasul ce l-am folosit este un vas de ceramica oval. Poti folosi o tava de 24 cm diametru
Ce bine arata o fi buna?
da, daca iti plac prajiturile cu branza 😉
Am pragatit si eu prajitura si e foarte buna!
http://testdaiana1.blogspot.ro/2015/11/negresa-cu-branza-si-indulcitor.html
Te rog scrie-mi daca in loc de indulcitor pot sa utilizez aceias cantitate de zahar
multumesc
nelu
Da, se poate folosi zahar, aceeasi cantitate
vreau si eu retet cu tabel adika :m/m=materie prima,u/m=unitate de masura si cant =cantitate pt 10 porti multumesc
Elena, sincer iti spun nu stiu cum se calculeaza o portie de prajitura, adica cate grame de prajitura ar trebui sa manance o persoana. Eu mananc cat imi trebuie :)))) Glumesc, dar din reteta de fata au mancat pe saturate 4 persoane. Pentru 10 cred ca e suficient sa dublezi cantitatile.