Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu branza, fara zahar

Negresa cu branza fara zahar

Astazi, la ceas aniversar Green Sugar, ne bucuram de o negresa cu branza, fara zahar. Cu alte cuvinte, nu mai numaram caloriile 😀

O reteta simpla, dar potrivita pentru cei ce evita zaharul rafinat, pentru cei ce vor un dulce sanatos si de ce nu? un mod delicios de a spune „la multi ani” 🙂 La multi ani Green Sugar!

De obicei aniversarile se lasa cu cadouri, dar de aceasta data am inversat putin rolurile si cei de la Green Sugar ofera un cadou, Green Sugar Cooking – borcan 350gr si un bol personalizat Green Sugar, celui sau celei care va indeplini cateva cerinte. Le voi dezvalui la sfarsitul aceste postari. 😉

Negresa cu branza fara zahar

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • Crema de branza:
  • 850 g branza de vaci
  • 200-250 g indulcitor Green Sugar (dupa preferinta)
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala confiata
loading...

Mod de preparare Negresa cu branza, fara zahar:

Crema de branza:

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
  • puteti aroma cu orice alta aroma va place voua

Crema de branza o turnam in tava bine unsa cu unt si nivelam.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava peste crema de branza.

cum se face prajitura fara zahar

Dam tava la cuptor la 150 grade (cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Negresa cu branza Green Sugar

Negresa cu branza, fara zahar se lasa sa se raceasca in tava si cand este bine racita se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Negresa cu branza fara zahar

Revenind la cadoul despre care va spunem, Green Sugar Cooking – borcan 350gr si un bol personalizat Green Sugar, iata ce trebuie sa faceti:

  • Da LIKE paginii Dulciuri fel de fel si Green Sugar
  • Distribuie aceasta postare in pagina ta de Facebook, apoi lasi la aceasta postare link cu postarea ta
  • La finalul perioadei vom alege castigatorul prin tragere la sorti
  • Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.
  • Perioada concurs 16- 23 octombrie 2015

Succes!

UPDATE:

Multumesc tuturor de participare. Castigatoarea concursului este Daiana Vereb. Astept datele pentru expedierea premiului. Felicitari!

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Daiana says:

    Ioooi mersiii!
    Am trimis datele prin formularul de contact de aici de pe blog.

  2. Măi fetele, îmi stricați bunătate de cură de slăbire… :(((

  3. Ce diametru are tava? (vreau sa estimez daca sa fac cantitate dubla sau nu)

  4. Birta says:

    Ce bine arata o fi buna?

  5. Daiana Vereb says:
  6. Nelu says:

    Te rog scrie-mi daca in loc de indulcitor pot sa utilizez aceias cantitate de zahar
    multumesc
    nelu

  7. vreau si eu retet cu tabel adika :m/m=materie prima,u/m=unitate de masura si cant =cantitate pt 10 porti multumesc

    • Elena, sincer iti spun nu stiu cum se calculeaza o portie de prajitura, adica cate grame de prajitura ar trebui sa manance o persoana. Eu mananc cat imi trebuie :)))) Glumesc, dar din reteta de fata au mancat pe saturate 4 persoane. Pentru 10 cred ca e suficient sa dublezi cantitatile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]