Negresa cu branza de vaci

de Miha
202 vizualizări
Prajitura Negresa

Robert ar fi vrut o placinta cu branza. Amira (si mama ei, bineinteles :)) ) ar fi vrut ceva cu ciocolata. Asa ca am cazut de comun acord sa combinam ciocolata si branza si astfel am realizat aceasta negresa cu branza

Prajitura Negresa

Ingrediente

  • 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • In plus:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata

Mod de preparare Negresa cu branza de vaci:

Margarina o topim partial la microunde, apoi o mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul (de preferat pudra) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de margarina. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci o mixam cu zaharul, oul si coaja de portocala, pana obtinem o crema fina si pufoasa.

Compozitia cu ciocolata o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi punem compozitia de branza, cate o lingura, din loc in loc. Cu lingura amestecam usor cele 2 compozitii si dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Lasam la racit in tava, apoi portionam dupa dorinta.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

28 comentarii

Bianka 16 martie 2011 - 12:03

Arata foarte gustos

Răspuns
gaby_d 16 martie 2011 - 12:39

Faina prajiturica ; si ce frumos a scris Matei!
Bravo Mihu’ meu drag!

Răspuns
Brindusa 16 martie 2011 - 16:02

Am venit si eu la o bucatica, ca e cu ciocolata 😀 Imi dai, ca zimbesc fumos 🙂

Răspuns
Anonymous 16 martie 2011 - 19:34

felicitari! aparte de asta as dori un sfat: crezi ca se poate combina blatul de la amandina cu crema de la tortul cu crema de ciocolata( cel cu mascarpone facut pt ziua sotului tau)? un salut, mihaela!!!!!!!!!!!

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 19:47

Multumesc Bianka! :*

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 19:47

Gabi, tie iti multumesc de doua ori. Asa doar pen’ ca-mi esti draga! :)))

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 19:48

Brandusa, cum as putea oare rezista unui asemenea zambet fermecator? :)) Pupici! :*

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 19:50

Mihaela, sigur ca se pot combina. Si inca foarte bine. Doar ca blatul de amandina necesita macar putina insiropare, fiind mai “uscat”.

Răspuns
Anonymous 16 martie 2011 - 20:10

buna felicitari pentru tot ce faci te urmares de multa vreme ai niste retete superbe

Răspuns
diana g 16 martie 2011 - 21:10

buna,buna,buna de 100 de ori

Răspuns
felis 17 martie 2011 - 11:30

Mama mia cum poate sa arate… apetisanta rau!!

Răspuns
Vanilla 17 martie 2011 - 12:19

m-ai dat gata!!! super bine merge cu un paharel de lapte caldut!!! te astept la mine pe blog pentru un premiu!!

Răspuns
ONESTA30 17 martie 2011 - 12:45

EI , tu chiar nu incetezi sa ma uimesti … chiar azi am facut o negresa , dar cea clasica ptr ca nu-s asa inventiva ca tine MICUTO , sa-mi dea prin prin BOSTAN , ca se poate si cu branzica …
Bv , bv , bv … si nu-i BRASOV …

Răspuns
Fimère 17 martie 2011 - 22:03

excellent gâteau il est bien fondant mes compliments
bonne soirée

Răspuns
pansy 17 martie 2011 - 22:34

cum te scap din ochi o clipa cum faci minunatii ! ce simplu si bun trebuie sa fi iesit!

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:35

Vanilla, multumesc.
Voi trece sa iau premiu si sa-l adaug la colectie. 🙂 :*

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:37

Diana, vezi ce bun e un micut pe langa casa omului? :)))

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:37

Fimere, merci. Merci beaucoup. :*

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:38

Pansy, draga mea… multumesc. As promite ca nu se va mai repeta, dar mi-e ca n-am sa ma pot tine de cuvant. :)))

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:40

Diana, multumesc! 🙂

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:40

Multumesc Felis! :*

Răspuns
Miha 18 martie 2011 - 12:41

Anonim, multumesc. Sper sa ramai mereu pe aproape. 😉

Răspuns
Craita 19 martie 2011 - 16:34

ce negresa superba!

Răspuns
Miha 19 martie 2011 - 16:36

Multumesc Craita draga! :*

Răspuns
ADELA 28 martie 2011 - 9:23

AM PROBAT RETETA WEEKENDUL ASTA,MIHA!A IESIT SUPER!ASA CA INCERCATI CA SUCCESUL E GARANTAT!

Răspuns
Miha 28 martie 2011 - 9:33

Multumesc Adela de incredere si recomandare!
Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Pupici!

Răspuns
Anonymous 23 aprilie 2012 - 12:25

BUNA.

Răspuns
Anonymous 23 aprilie 2012 - 12:26

THANKS Adela trust and recommendation! i enjoy very much as you like! kisses!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: