Lasagna cu branza

de Miha
1861 vizualizări
lasagna cu branza si spanac

Aud tot mai des in jurul meu notiunea de vegan, de retete vegane si alte asemenea. Ii admir pe cei ce pot sa aiba un asemenea stil de viata fiind o persoana care consuma cu placere fructe si legume de orice fel, dar recunosc ca desi as renunta oricand la carne, greu mi-ar fi sa renunt la branzeturi. Branza imi place sub orice forma, ca o consum ca atare sau in diverse preparate. Aaaa… si daca mi-e permisa o paranteza… greu mi-ar fi sa renunt si la prajiturile cu ciocolata. :)))

Pentru astazi va propun aceasta reteta de lasagna cu branza. Si un pic de spanac. :)) O varianta ce o prefer oricand celei cu carne…

lasagna cu branza si spanac

Ingrediente

  • ~10 foi de lasagna (in functie de vasul ce-l folositi)
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza de capra cu verdeturi Delaco
  • 1 bucata Miez de Lapte Delaco (~75g)
  • 100 g Emmentaler
  • 2 oua
  • 1 mana spanac
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • 100 g cascaval

Mod de preparare Lasagna cu branza:

Branzeturile le amestecam intr-un catron. Adaugam ouale,  spanacul tocat si condimente dupa gust.

lasagna cu branza

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras, omogenizam si lasam la racit.

Intr-un vas bine uns cu unt punem un strat de foi de lasagna. Acoperim cu sos si cu jumatate din cantitatea de branza. Repetam operatiunea. Ultimul strat va fi de foi de lasagna ce le vom acoperi foarte bine cu sos. Dam la cuptor la foc mediu pana lasagna se rumeneste usor deasupra si foile se inmoaie (incercam cu furculita)

Se lasa sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

lasagna cu branza si spanac

Pofta buna! 😉

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

josé manuel 29 mai 2013 - 21:18

Se ve estupenda

Răspuns
gaby_d 29 mai 2013 - 23:58

Multumim! 😛

Răspuns
Paula Gafitescu 30 mai 2013 - 8:43

Buna de tot lasagna asta!! Nici eu nu as putea sa renunt la lactate, oua…si prajituri (cu sau fara ciocolata :P) Viata mea ar fi mult prea trista…asa ca te inteleg si pe tine 😉 Pupici

Răspuns
lulu 30 mai 2013 - 18:01

E buna buna de tot!!

Răspuns

Lasă un răspuns