Gauffre / Retete de prajituri

Gauffre cu caramel si banane

loading...

Cu gandul la clatitele Oanei am facut acest desert. Dar tot mi-a fost lene sa coc clatite, asa ca am apelat la aparatul special. :))

Avem nevoie de:

* 2 oua
* 100 g zahar
* 125 g iaurt
* 3 linguri unt topit
* 150 g faina
* 1 lingurita praf de copt

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare „foaie” in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

* Pentru sosul caramel:

* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

* Pentru umplutura:

* 3 banane

Pe fiecare foaie de gauffre punem cate un strat de sos caramel

si unul de felii de banana.

Acoperim cu inca o foaie si se portioneaza.

Eu am pus cate 2, dar se poate repeta operatiunea pana se termina toate foile si veti obtine un tortulet. 🙂

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. une délicieuse recette et bien tentante
    bonne journée

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Gofre belgiene cu vanilie

Gofre belgiene cu vanilie

Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum! Mod […]

Gauffre cu branza de vaci

Gauffre cu branza de vaci

Gauffre cu branza de vaci * 250 g branza de vaci * 100 ml frisca lichida * 150 g zahar * 50 ml lapte * 2 oua * esenta de vanilie * ~ 2 cani faina * 1 lingurita praf de copt Branza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, […]

Gauffre cu mere in caramel

Gauffre cu mere in caramel

* Pentru gauffre: * 2 oua * 100 g zahar * 150 g iaurt * 50 ml lapte * 3 linguri unt topit * 1 lingurita praf de copt * faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite Ouale le mixam cu un praf […]

Gauffre cu cascaval

Gauffre cu cascaval

* 100 g unt * 2 oua * 1/4 lingurita sare * 1/4 lingurita praf de copt * 100 g faina * 75 ml apa * 2 linguri cascaval ras Ouale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata […]