De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut „ulcelele” Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie :))
Ingrediente
- 125 g zahar
- 250 ml smantana pentru frisca
- 3 galbenusuri
- putina sare de mare
Mod de preparare Crema de caramel sarat:
Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se da deoparte de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se pune din nou pe foc si amestecand usor se fierbe pana se topeste caramelul.
Galbenusurile se bat bine cu telul intr-un castron. Amestecand continuu se toarna sosul de caramel in fir subtire. Se omogenizeaza, se rastoarna inapoi in craticioara si se pune din nou pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana sosul se ingroasa putin.
Crema se strecoara (eu am sarit peste etapa asta, nu mai tin minte de ce :)) ) se repartizeaza in cescute si se da la frigider pentru cateva ore.
Se serveste ca atare, cu un mot de frisca sau in diverse combinatii. Stiti ce bun e cu clatite? Mmmm…neaparat sa faceti!! :))
33 comentarii
Ma inscriu si eu la o portie, suna tentant! Am vazut si la Mihaela, cred ca am sa incerc si eu! Pup!
Foarte faina crema ta. Si mie imi place caramelul insa nu prea se imbina pe papilele mele gustative caramelul cu sare. Eu in general nu pun sare la dulce.
baiiiiiiiiiiii…arunca si mie o ulcea din asta a ta!!!
mor dupa caramelul sarat!
ma bate gandul sa fac niste caramele pe vikend:))
da’ tortu’, caramelosu’ cand il faci ha?
pup
Foarte interesant
Adela, bine ai venit! :*
Cristina, e foarte bun…mie imi place. Bine…e chestie de gust pana la urma. Poti sa faci crema si fara sare, sunt sigura ca va fi la fel de buna. 😉
Nu pui sare nici in blaturi?
Pup!
Alice, si eu am pus gand rau la niste caramele…hi hi…
Tortul caramelosul l-am facut deja. 😀 Dar pana la urma la mine a iesit prajitura. :)))
Pupici cu lipici!
Multumesc Bianka! :*
Am savurat-o si la cealalta Mihaela!!!Super buna!!Pup!
Dar oare, o fi bun? Cred ca ar trebui sa ne servesti real ca sa ne convingem. Spor la retete in continuare!
Miha interesanta combinatie…. Suna chiar tentant!
Miha, ma bucur mult ca ti-au placut! 🙂
eu sun fana caramel! dar sarat, e de incercat in diverse combinatii,mai mult spre aperitive zic eu,dupa gustul meu.pupu-te!
nu am facut niciodata , insa tare bine arata !!!!
Mmm, ce bine arata. O culoare superba!
Ce idee minunata !! <3 Ador caramelul sarat, doar ca varianta asta nu o stiam. Merci, scumpa. Pupici! xoxoxo
Interesant si gustos!!!Pupici:x
chiar trebuie incercat
interesant ! o sa incerc si eu. Pupici !
Arata foarte bine…..Am salvat si eu reteta. Sigur imi va placea.
Multumesc Licuta! :*
Iulian, te poftesc la o portie de caramel. 😉 Oricand doresti!
Irina, pentru mine a fost tentanta rau. :))))
Mihaela, mi-au placut. Si inca mult! Multumesc de reteta. :*
Pansy, e un desert in toata regula, nu stiu cum o fi la aperitiv. :)))
Pupu-te si eu!
Cat, multumesc! Sa-l faci cand te-o lovi pofta de caramel. :)))
Pup!
Multumesc Maya! :*
Pupici Ana Maria! Nici eu n-o stiam, dar am mai invatat ceva. :)))
Pup Maria. Multumesc!
Criss, sper sa-ti placa si tie. Pup!
Pup Lily! Ma bucur ca ti-a placut! :*
Sper sa-ti placa Madi! Pupici!
Mmm…ador caramelul tau,yummy!