Crema de caramel sarat

de Miha
535 vizualizări
Crema de caramel sarat

De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului  :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut “ulcelele” Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie :))

Crema caramel

 

Ingrediente

  • 125 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri
  • putina sare de mare

Mod de preparare Crema de caramel sarat:

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se da deoparte de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se pune din nou pe foc si amestecand usor se fierbe pana se topeste caramelul.

Galbenusurile se bat bine cu telul intr-un castron. Amestecand continuu se toarna sosul de caramel in fir subtire. Se omogenizeaza, se rastoarna inapoi in craticioara si se pune din nou pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana sosul se ingroasa putin.

Crema se strecoara (eu am sarit peste etapa asta, nu mai tin minte de ce :)) ) se repartizeaza in cescute si se da la frigider pentru cateva ore.

Se serveste ca atare, cu un mot de frisca sau in diverse combinatii. Stiti ce bun e cu clatite? Mmmm…neaparat sa faceti!! :))

Crema de caramel sarat

poate vă plac și rețetele

33 comentarii

Adela Zilahi 17 noiembrie 2011 - 13:25

Ma inscriu si eu la o portie, suna tentant! Am vazut si la Mihaela, cred ca am sa incerc si eu! Pup!

Răspuns
Cristina 17 noiembrie 2011 - 13:42

Foarte faina crema ta. Si mie imi place caramelul insa nu prea se imbina pe papilele mele gustative caramelul cu sare. Eu in general nu pun sare la dulce.

Răspuns
Alice 17 noiembrie 2011 - 13:52

baiiiiiiiiiiii…arunca si mie o ulcea din asta a ta!!!
mor dupa caramelul sarat!
ma bate gandul sa fac niste caramele pe vikend:))

da’ tortu’, caramelosu’ cand il faci ha?

pup

Răspuns
Bianka 17 noiembrie 2011 - 14:09

Foarte interesant

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 14:33

Adela, bine ai venit! :*

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 14:36

Cristina, e foarte bun…mie imi place. Bine…e chestie de gust pana la urma. Poti sa faci crema si fara sare, sunt sigura ca va fi la fel de buna. 😉

Nu pui sare nici in blaturi?

Pup!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 14:41

Alice, si eu am pus gand rau la niste caramele…hi hi…

Tortul caramelosul l-am facut deja. 😀 Dar pana la urma la mine a iesit prajitura. :)))

Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 17 noiembrie 2011 - 14:42

Multumesc Bianka! :*

Răspuns
Licuta Marin 17 noiembrie 2011 - 15:23

Am savurat-o si la cealalta Mihaela!!!Super buna!!Pup!

Răspuns
iulian berzuc 17 noiembrie 2011 - 17:33

Dar oare, o fi bun? Cred ca ar trebui sa ne servesti real ca sa ne convingem. Spor la retete in continuare!

Răspuns
irinaririna 17 noiembrie 2011 - 17:41

Miha interesanta combinatie…. Suna chiar tentant!

Răspuns
Mihaela 17 noiembrie 2011 - 17:49

Miha, ma bucur mult ca ti-au placut! 🙂

Răspuns
pansy 17 noiembrie 2011 - 19:44

eu sun fana caramel! dar sarat, e de incercat in diverse combinatii,mai mult spre aperitive zic eu,dupa gustul meu.pupu-te!

Răspuns
catkitchen 18 noiembrie 2011 - 13:20

nu am facut niciodata , insa tare bine arata !!!!

Răspuns
maya 18 noiembrie 2011 - 18:42

Mmm, ce bine arata. O culoare superba!

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 18 noiembrie 2011 - 20:12

Ce idee minunata !! <3 Ador caramelul sarat, doar ca varianta asta nu o stiam. Merci, scumpa. Pupici! xoxoxo

Răspuns
Mare Maria 20 noiembrie 2011 - 13:37

Interesant si gustos!!!Pupici:x

Răspuns
cccris 20 noiembrie 2011 - 14:41

chiar trebuie incercat

Răspuns
Lily 20 noiembrie 2011 - 14:45

interesant ! o sa incerc si eu. Pupici !

Răspuns
madicuisine 20 noiembrie 2011 - 17:30

Arata foarte bine…..Am salvat si eu reteta. Sigur imi va placea.

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:20

Multumesc Licuta! :*

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:21

Iulian, te poftesc la o portie de caramel. 😉 Oricand doresti!

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:21

Irina, pentru mine a fost tentanta rau. :))))

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:22

Mihaela, mi-au placut. Si inca mult! Multumesc de reteta. :*

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:23

Pansy, e un desert in toata regula, nu stiu cum o fi la aperitiv. :)))

Pupu-te si eu!

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:24

Cat, multumesc! Sa-l faci cand te-o lovi pofta de caramel. :)))

Pup!

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:25

Multumesc Maya! :*

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:25

Pupici Ana Maria! Nici eu n-o stiam, dar am mai invatat ceva. :)))

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:26

Pup Maria. Multumesc!

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:27

Criss, sper sa-ti placa si tie. Pup!

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:27

Pup Lily! Ma bucur ca ti-a placut! :*

Răspuns
Miha 25 noiembrie 2011 - 16:28

Sper sa-ti placa Madi! Pupici!

Răspuns
Ramona Alina 26 noiembrie 2011 - 22:18

Mmm…ador caramelul tau,yummy!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: