Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt

de Miha
264046 vizualizări
cornulete fragede cu rahat

Aluatul de la aceste cornulete fragede cu rahat poate fi folosit si la cornulete cu nuca si gem sau dulceata. Este un aluat foarte simplu si gustos, iar cornuletele se topesc in gura. Se pastreaza foarte bine pentru multe zile, daca nu aveti mancaciosi prin preajma 😀

cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt

Aluatul de la aceste cornulete fragede cu rahat poate fi folosit si la cornulete cu nuca si gem sau dulceata. Este un… Fursecuri Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.8/5
( 100 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 350 g faina
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru finisat

Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt:

Untul topit partial sau lasat la temperatura cameri se mixeaza cu un praf de sare, zaharul pudra, galbenusurile, coaja de portocale si vanilia. Se adauga faina si se framanta un aluat usor moale, dar nelipicios. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o jumatate de ora.

  • in functie de tipul de faina folosit e posibil ca aluatul sa mai ceara putina faina. Eu v-as recomanda sa nu adaugati mai mult de-o lingura, aluatul se mai intareste la frigider si mai folositi faina si la modelat cornuletele.
  • daca dimpotriva aluatul e prea tare sau vi se pare ca nu se leaga puteti adauga 1 lingura apa rece

Aluatul se imparte in 2-3 parti care se intind cu sucitorul in foi subtiri. Presarati faina daca aluatul se lipeste de sucitor. Cu ajutorul unei farfurii se decupeaza cercuri de cca 20-25 cm diametru. Aluatul se poate taia si in fasii, apoi in triunghiuri.

Fiecare cerc se taie in 4, apoi fiecare sfert de cerc se imparte in 3 sau 4, in functie de cat de mari vreti cornuletele. Se pune cate o fasie de rahat pe partea mai lata si se ruleaza spre varf. Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt, sa nu se desfaca la copt. Se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20  minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, dupa care se aseaza pe un platou.

Pofta buna! 😉

cornulete fragede cu rahat

RETETA IN IMAGINI

cornulete fragede cu rahat

 

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Laura 3 martie 2021 - 20:08

Am facut dupa reteta,si au iesit jalnice…nu au crescut deloc.Imi pare rau ca nu pot posta poza

Răspuns
Miha 3 martie 2021 - 20:16

Cornuletele nu au niciun agent de crestere, de unde sa creasca? Aluatul este unul fraged, sfaramicios si nu creste la copt. Daca voiai cornulete pufoase trebuia sa alegi un aluat cu drojdie

Răspuns
Oana 27 noiembrie 2021 - 20:50

Am făcut după această rețetă, au ieșit super 🥰

Răspuns
Miha 28 noiembrie 2021 - 16:33

ma bucur mult…

Răspuns
Tigata Maria 19 decembrie 2021 - 13:11

Am făcut și eu. Sunt tare bune!!

Răspuns
Miha 20 decembrie 2021 - 14:36

Ma bucur mult ca ti-au placut!

Răspuns
Iordăchel 7 ianuarie 2023 - 14:07

Am înțeles că aluatul e unul sfărâmicios , dar cum faci să îl întinzi? E muuult prea sfărâmicios și nu ai cum să-l modelezi.
Daca nu stăpâniți o rețetă, nu mai postați de dragul de-a o face!

Răspuns
Miha 7 ianuarie 2023 - 20:36

Am scris in reteta ca in functie de cum ise aluatul la final se poate adauga 1 lingura de apa rece

Răspuns
Lidia 12 februarie 2022 - 21:11

Buna
Le-am făcut de Crăciun. Efectiv se topeau în gură, mai ales proaspete. Si după câteva zile sunt foarte bune. Imediat merg sa fac o porție 😉

Răspuns
Miha 13 februarie 2022 - 12:19

Ma bucur mult ca au fost pe plac 🙂

Răspuns
Georgiana 10 mai 2022 - 12:06

Pentru cuptor pe gaz cât stau la cuptor și la ce treaptă? Mulțumesc frumos!

Răspuns
Cornelia Lennatz 17 septembrie 2022 - 15:52

Sint SUPER bune rețetele dv,le incerc cu drag, multumesc mult.

Răspuns
Miha 19 septembrie 2022 - 10:07

Cu drag!
Si eu multumesc pentru incredere si aprecieri!

Răspuns
Suciu Gabriela 18 septembrie 2022 - 15:44

Acum am făcut cornulețele,sunt cele mai bune,

Răspuns
Miha 19 septembrie 2022 - 10:07

Ma bucur mult ca au fost pe plac 🙂

Răspuns
Anne 12 ianuarie 2023 - 21:38

Am făcut aceste cornulețe cu rahat, au ieșit super bune, aluatul perfect. Întrebarea mea este, in loc de rahat, oare daca le umplu cu gem iasă? Sau curge tot gemul afara când le pun la copt?

Răspuns
Miha 13 ianuarie 2023 - 13:24

Se pot umple si cu gem, desigur. Doar sa fie un gem tare, care nu curge. Daca este moale se poate amesteca cu nuca macinata 😉

Răspuns

Lasă un răspuns