Aluatul de la aceste cornulete fragede cu rahat poate fi folosit si la cornulete cu nuca si gem sau dulceata. Este un aluat foarte simplu si gustos, iar cornuletele se topesc in gura. Se pastreaza foarte bine pentru multe zile, daca nu aveti mancaciosi prin preajma 😀
INGREDIENTE
- 200 g unt
- 50 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 350 g faina
- coaja de portocale
- esenta de vanilie
- zahar pudra vanilat pentru finisat
Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat din aluat cu unt:
Untul topit partial sau lasat la temperatura cameri se mixeaza cu un praf de sare, zaharul pudra, galbenusurile, coaja de portocale si vanilia. Se adauga faina si se framanta un aluat usor moale, dar nelipicios. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o jumatate de ora.
- in functie de tipul de faina folosit e posibil ca aluatul sa mai ceara putina faina. Eu v-as recomanda sa nu adaugati mai mult de-o lingura, aluatul se mai intareste la frigider si mai folositi faina si la modelat cornuletele.
- daca dimpotriva aluatul e prea tare sau vi se pare ca nu se leaga puteti adauga 1 lingura apa rece
Aluatul se imparte in 2-3 parti care se intind cu sucitorul in foi subtiri. Presarati faina daca aluatul se lipeste de sucitor. Cu ajutorul unei farfurii se decupeaza cercuri de cca 20-25 cm diametru. Aluatul se poate taia si in fasii, apoi in triunghiuri.
Fiecare cerc se taie in 4, apoi fiecare sfert de cerc se imparte in 3 sau 4, in functie de cat de mari vreti cornuletele. Se pune cate o fasie de rahat pe partea mai lata si se ruleaza spre varf. Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu varful dedesubt, sa nu se desfaca la copt. Se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, dupa care se aseaza pe un platou.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
17 comentarii
Am facut dupa reteta,si au iesit jalnice…nu au crescut deloc.Imi pare rau ca nu pot posta poza
Cornuletele nu au niciun agent de crestere, de unde sa creasca? Aluatul este unul fraged, sfaramicios si nu creste la copt. Daca voiai cornulete pufoase trebuia sa alegi un aluat cu drojdie
Am făcut după această rețetă, au ieșit super 🥰
ma bucur mult…
Am făcut și eu. Sunt tare bune!!
Ma bucur mult ca ti-au placut!
Am înțeles că aluatul e unul sfărâmicios , dar cum faci să îl întinzi? E muuult prea sfărâmicios și nu ai cum să-l modelezi.
Daca nu stăpâniți o rețetă, nu mai postați de dragul de-a o face!
Am scris in reteta ca in functie de cum ise aluatul la final se poate adauga 1 lingura de apa rece
Buna
Le-am făcut de Crăciun. Efectiv se topeau în gură, mai ales proaspete. Si după câteva zile sunt foarte bune. Imediat merg sa fac o porție 😉
Ma bucur mult ca au fost pe plac 🙂
Pentru cuptor pe gaz cât stau la cuptor și la ce treaptă? Mulțumesc frumos!
Sint SUPER bune rețetele dv,le incerc cu drag, multumesc mult.
Cu drag!
Si eu multumesc pentru incredere si aprecieri!
Acum am făcut cornulețele,sunt cele mai bune,
Ma bucur mult ca au fost pe plac 🙂
Am făcut aceste cornulețe cu rahat, au ieșit super bune, aluatul perfect. Întrebarea mea este, in loc de rahat, oare daca le umplu cu gem iasă? Sau curge tot gemul afara când le pun la copt?
Se pot umple si cu gem, desigur. Doar sa fie un gem tare, care nu curge. Daca este moale se poate amesteca cu nuca macinata 😉