Clatite cu branza de vaci la cuptor

de Miha
681 vizualizări
Clatite cu branza de vaci la cuptor

* 2 oua
* 100 g zahar
* 100 g iaurt
* 250 ml lapte
* 2 linguri ulei
* esenta de vanilie
* 2 cani faina


Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite.

* Pentru umplutura:

* 250-300 g branza de vaci
* 1 galbenus
* 3 linguri zahar
* esenta de rom

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam si galbenusul. Daca branza este prea moale se poate adauga 1 lingura amidon.

Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Dupa ce le-am terminat de copt, clatitele se taie in 2. Pe fiecare bucata punem cate 1 lingura de branza, marginile se aduc inspre interior,

apoi se ruleaza.

De la Natalia am invatat asta. :)) 

Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra

si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.

Se servesc calde stropite cu lapte condensat.

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

diamond 1 decembrie 2010 - 21:40

imi ploo in gura de pofta …:)

Răspuns
mamika 2 decembrie 2010 - 9:05

MINUNATA RETETA MIHA!

Răspuns
Anonymous 23 iulie 2012 - 10:33

Am mancat clatite dastea pe undeva in Buvovina.
Sunt delicioase incercatile!

Răspuns
Miha 23 iulie 2012 - 20:51

Multumesc! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: