Clatite cu branza de vaci la cuptor |
* 2 oua
* 100 g zahar
* 100 g iaurt
* 250 ml lapte
* 2 linguri ulei
* esenta de vanilie
* 2 cani faina
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite.
* Pentru umplutura:
* 250-300 g branza de vaci
* 1 galbenus
* 3 linguri zahar
* esenta de rom
Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam si galbenusul. Daca branza este prea moale se poate adauga 1 lingura amidon.
Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Dupa ce le-am terminat de copt, clatitele se taie in 2. Pe fiecare bucata punem cate 1 lingura de branza, marginile se aduc inspre interior,
apoi se ruleaza.
De la Natalia am invatat asta. :))
Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra
si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.
Se servesc calde stropite cu lapte condensat.
4 comentarii
imi ploo in gura de pofta …:)
MINUNATA RETETA MIHA!
Am mancat clatite dastea pe undeva in Buvovina.
Sunt delicioase incercatile!
Multumesc! 🙂