Chec cu smantana

de Miha
2054 vizualizări
Chec cu smantana

Reteta Chec cu smantana

Ingrediente

  • * 3 oua
  • * 200 g zahar
  • * 300 g smantana
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * coaja de lamaie
  • * 2 cani faina

Astazi avem o reteta de chec cu smantana, un chec pufos si aromat, simplu si usor de preparat. Mai multe motive ca sa-l prepari nici ca-ti mai trebuie 🙂

Mod de preparare Chec cu smantana:

Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema. Se adauga smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt ( eu am pus in una de silicon si n-a mai fost nevoie )

compozitie chec cu smantana

si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Checul s-a vrut a fi un ursulet (asa este tava), dar in momentul in care l-am rasturnat i s-a rupt capul. :)) Copiii s-au amuzat copios si s-au repezit sa-i manance urechile, asa ca nu l-am mai reparat. :)) Am taiat bucati si am pudrat cu zahar.

chec cu smantana

Reteta de chec cu smantana a fost probata si de Natasa, care a avut amabilitatea de a-mi trimite si poza 😉

Chec cu smantana

Mai multe retete de chec pufos gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

25 comentarii

Mihaela 1 mai 2010 - 7:04

Draga Miha,
Mi-ai facut pofta…vreau si eu !
te pup

Răspuns
Olgutza 1 mai 2010 - 19:46

Ce bun pare… ma gandesc ca smantana ii da o aroma aparte..
Brava!!

P.S. – Felicitari pentru blog!! Imi place sa te vizitez ca mereu gasesc ceva bun la tine 🙂

Răspuns
Flori 2 mai 2010 - 7:09

mmm, bun-bun! (bietul ursulet…)

Răspuns
ana maria 2 iulie 2011 - 14:21

am respectat reteta si s-a primit un chec deeeliiiciooos!!!

Răspuns
Miha 2 iulie 2011 - 14:24

Ana Maria, felicitari! Ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns
Anonymous 21 ianuarie 2012 - 13:44

într-adevăr smântâna îi dă un gust aparte, iar de delicios nu mai vorbim…EXCELENT!!!!

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2012 - 13:46

Multumesc! Sa-l papati sanatosi! :*

Răspuns
Natasha 11 februarie 2014 - 14:26

Draga Miha! De obicei caut retete pe site-uri rusesti pt simplitatea si rapiditatea lor. Azi am folosit reteta ta tot din acest motiv si sant foarte multumita! As atasa poza insa nu vad cum 🙂 Multumesc mult si iti doresc fericire in familie si inspiratie in bucatarie!

Răspuns
Miha 12 februarie 2014 - 20:45

multumesc frumos Natasha. Ma bucur tare mult ca ti-a placut acest chec. Daca doresti poti sa-mi trimiti poza pe mail (miha278@gmail.com) si eu o voi atasa aici la reteta, daca esti de acord.

Răspuns
Monica 19 februarie 2014 - 21:14

Buna,
am gasit din intamplare reteta ta si acum e la cuptor 🙂 sper sa iasa asemanatoare cu a ta 🙂
O seara frumoasa!

Răspuns
miha 22 februarie 2015 - 22:05

Am făcut si eu azi rețeta asta si vreau sa va zic ca a ieșit bestiala,sa mai pui rețete bune si ușoare.

Răspuns
nikoli 30 mai 2015 - 18:33

Buna ,am dat cautare la kek cu smintina si am ajuns aici, acuma e in tava, pina incalzesc cuptorul. Sper sa-mi iasa bun.

Răspuns
Miha 31 mai 2015 - 14:11

Si eu sper sa-ti placa 😉

Răspuns
Tatiana 17 ianuarie 2017 - 13:03

Foarte rapid si gustos ….. E o reteta superrrrr……..

Răspuns
Miha 18 ianuarie 2017 - 9:45

Multumec Tatiana 🙂

Răspuns
Marcela 18 ianuarie 2017 - 20:41

Buna, ce dimensiuni trebuie sa aiba tava de copt?
Arata foarte bine si as incerca si eu

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2017 - 7:34

20/30 cm
Multumesc 🙂

Răspuns
Aliona 14 februarie 2018 - 17:09

Buna ziua. O intrebare scurta. O cana de faina cate grame inseamna? Multumesc

Răspuns
Miha 14 februarie 2018 - 17:59

150 grame

Răspuns
Aliona 5 martie 2018 - 21:27

Multumesc mult pentru reteta. Fiul meu a fost super multumit. Sarbatori frumoase

Răspuns
Miha 6 martie 2018 - 17:55

Ma bucur mult!
Toate bune si tie!

Răspuns
Nadejda 4 martie 2018 - 15:16

MULTUMESC DE RECETA,PARE GUSTOS

Răspuns
Miha 4 martie 2018 - 17:17

multumesc 🙂

Răspuns
Marieta 3 iunie 2018 - 23:03

Ce fel de smântână ați folosit?
Din cea dulce pentru frișcă sau smântână acră?
Mulțumesc

Răspuns
Miha 4 iunie 2018 - 7:08

Smantana acra 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: