Initial am vrut sa fac reteta de chec tigru a Pocai (culinar) dar cum nu am avut forma de chec si cum Robert e mult mai incantat de briose, am facut o mica modificare de forma. Asadar, briose tigru sa fie 😀
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 4 oua
- 250 gr faina
- 50 gr amidon
- 75 ml lapte
- zahar vanilat
- un praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Mod de preparare Briose Tigru:
Punem untul la topit apoi il mixam bine cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si adaugam in compozitia de unt si oua, alternand cu 50 ml lapte.
Impartim compozitia in doua parti egale (sau aproximativ egale :p) iar in una dintre ele adaugam cele 2 linguri de cacao si restul de lapte.
Incepem sa turnam aluatul in forme, cate o lingurita, una alba, una neagra.
Se coc in cuptorul incins la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, in functie de cuptor. Faceti testul cu scobitoarea.