Reteta Briose cu banane si ciocolata
Ingrediente
- 100 g ciocolata
- 50 g unt
- 1,5 pahare faina (~300 g)
- 3/4 pahare zahar
- 2 lingurite cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 250 ml iaurt
- 1 banana
- 2 oua
- Pentru glazura avem nevoie de:
- 100 g ciocolata
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
- nuca macinata sau nuca de cocos
Mod de preparare Briose cu banane si ciocolata:
Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca.
Intr-un caston amestecam faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul, banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade pentru 30-40 minute.
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Dupa ce s-a racit, glazuram briosele si le ornam cu nuca sau nuca de cocos…
5 comentarii
Cuscra, daca mai intru pe blog-ul tau, ma ingras instantaneu. Tare bine arata briosele, iar daca au banane si ciocolata, ale mele sint. Ufff, gata, am servit unul. Multumesc frumos, dar sa stii ca am mai sustras inca unul pentru nora ta…
Norucii ii dau toata tava. 😉
Frumoase, ciocolatoase, dar…Cat inseamna mai exact acel pahar cu care ai masurat?
Reteta e facuta de multa vreme, dar daca-mi aduc bine aminte e vorba de un pahar obisnuit de 200 ml. Aluatul rezultat trebuie sa fie ca si cel de chec 😉
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Fa in continuare ceea ce faci cu acest site. Cand am nevoie de o idee, e prima optiune, si am incercat multe retete. Succes si la concursurile la care participi.