Am facut o crema de vanilie pentru a umple niste eclere. Albusurile mi-au ramas… ce sa fac cu ele? De obicei, prima optiune e cea de congelare. Le pun frumusel intr-o caserola si le folosesc cand am nevoie. Dar acum, nu stiu cum si de ce am simtit nevoia sa fac ceva cu ele. Ceva simplu, bun si pufos, exact ca aceste briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata 😉
INGREDIENTE
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar (pudra)
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- picaturi de ciocolata (sau ciocolata tocata)
- miez de nuca
Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca de cocos si cernem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La sfarsit incorporam si picaturile de ciocolata.
Compozitia o repartizam in formele de briose, presaram cu bucatele de miez de nuca si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pana briosele se rumenesc usor.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL