Pentru astazi avem o reteta de Briose Banana Bread, un deliciu!
Sunt convinsa ca nu sunt singura la care uneori raman banane in fructiera si pe care la un moment dat nu le mai vrea nimeni 🙂 Uneori, in functie de cat de coapte sunt, le fac copiilor milkshake, dar de cele mai multe ori apelez la reteta de Banana Bread. Imi place ca se face usor si rezultatul este extrem de bun, pufos si aromat. Si pentru ca alor mei le plac mult mai mult briosele decat checul, din motive practice evident, am preferat ca de aceasta data sa coc compozitia de Banana Bread in formele de briose.
INGREDIENTE
- 3 banane mari (cca 450 g)
- 300 g zahar
- 2 oua
- 130 g unt
- 250 g faina
- 50 g cacao neagra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura zeama de lamaie
- esenta de vanilie
- coaja de portocale
- 1 bucatica de cca 2-3 cm ghimbir proaspat
- 100 g miez de nuca
- 100 g ciocolata
Mod de preparare Briose Banana Bread:
Miezul de nuca se prajeste usor intr-o tigaie. Se lasa deoparte la racit. Ciocolata se toaca grosier cu cutitul. Bananele se paseaza cu furculita intr-o farfurie, se amesteca si se lasa deoparte.
Intr-un bol mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, un praf de sare, coaja de portocale si esenta de vanilie. Adaugam apoi, pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare, bananele pasate si se mixeaza din nou pana la omogenizare. Cernem faina amestecata si cacaoa, mixam usor adaugand cate putin si din laptele rece, ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie. Trebuie sa avem o compozitie cremoasa, ca o smantana mai groasa. La sfarsit incorporam miezul de nuca rupt bucati cu mana si ciocolata tocata.
- In compozitie se pot adauga si alte fructe uscate, dupa preferinta
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putin lapte rece daca mai este necesar.
Compozitia se pune in tava de briose in care am pus cosulete de hartie. Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.
Briosele coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL