Reteta Rulada cu gem si frisca
Cand ai niste fructe pe care nu le mai vrea nimeni, fa-le gem sau dulceata. Apoi daca ai chef de ceva simplu, rapid si bun fa o reteta de rulada 😉 Recunosc, a fost o vreme cand si eu ma temeam de rulada si fugeam de ea cat colo 🙂 Dar, dupa ce am invatat sa o fac e o adevarata placere si inca n-am gasit pe cineva care sa refuze sau care sa nu spuna: „cat e de buna!” 🙂 Va provoc si pe voi sa incercati reteta de rulada cu gem si frisca 😉

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar (pudra)
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- esenta de vanilie
- Pentru gem:
- 500 g nectarine
- 200 g zahar
- Pentru umplutura:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar (pudra)
- 150 g crema de branza
Mod de preparare Rulada cu gem si frisca:
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.
Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.
Gem de nectarine:
Am avut aproximativ 500 g nectarine bine coapte, cantarite fara samburi si fara coaja. Le-am pus intr-o cratita, le-am stropit cu putina zeama de lamaie si am adaugat cca 200 g zahar. Le-am pasat cu blenderul vertical, apoi am pus cratita pe foc mic si am fiert pana s-a ingrosat.
Din cantitatea rezultata am folosit cam jumatate, restul la o alta rulada 😉
Umplutura de frisca:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
- crema de branza se poate inlocui cu mascarpone
Asamblare Rulada cu gem si frisca:
Desfacem blatul, punem deasupra frisca, apoi un strat de gem. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)