Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem si frisca

Rulada cu gem si frisca

Cand ai niste fructe pe care nu le mai vrea nimeni, fa-le gem sau dulceata. Apoi daca ai chef de ceva simplu, rapid si bun fa o reteta de rulada 😉 Recunosc, a fost o vreme cand si eu ma temeam de rulada si fugeam de ea cat colo 🙂 Dar, dupa ce am invatat sa o fac e o adevarata placere si inca n-am gasit pe cineva care sa refuze sau care sa nu spuna: „cat e de buna!” 🙂 Va provoc si pe voi sa incercati reteta de rulada cu gem si frisca 😉

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2-3 picaturi esenta de migdale
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de cafea:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura ness
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Mod de preparare Rulada cu gem si frisca:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Gem de nectarine:

Am avut aproximativ 500 g nectarine bine coapte, cantarite fara samburi si fara coaja. Le-am pus intr-o cratita, le-am stropit cu putina zeama de lamaie si am adaugat cca 200 g zahar. Le-am pasat cu blenderul vertical, apoi am pus cratita pe foc mic si am fiert pana s-a ingrosat.

Din cantitatea rezultata am folosit cam jumatate, restul la o alta rulada 😉

Umplutura de frisca:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Asamblare Rulada cu gem si frisca:

Desfacem blatul, punem deasupra frisca, apoi un strat de gem. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort cu ciocolata si portocale

Tort cu ciocolata si portocale

Reteta de tort cu ciocolata si portocale este reteta pe care iti propun sa o incerci atunci cand vrei un tort bun si fresh, dar parca nu prea ai vrea sa renunti la ciocolata 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si portocale: Blat de tort cu cacao: Vom avea […]

Tort Nutella – tort cu ciocolata

Tort Nutella – tort cu ciocolata

29 noiembrie – e ziua in care de 11 ani incoace o sarbatorim pe EA, cea de-a doua bucatica din sufletul meu numita Amira. Planurile pentru tortul aniversar mi-au fost deturnate atunci cand si-a exprimat opinia ferma, ca vrea un tort cu ciocolata, cu multa ciocolata… „sa curga multa ciocolata, […]

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]

Tort cu gogosi (Donuts Cake)

Tort cu gogosi (Donuts Cake)

Tort cu gogosi si-a dorit de ziua lui, pentru ca iubeste gogosile si le-ar manca in fiecare zi, fara sa i „se intoarca” vreodata 🙂 In fiecare an, la fiecare aniversare, am incercat sa-l surprind cu cate un tort aniversar fabulos, anul acesta i-am respectat dorinta intocmai,  blat de tort, […]