Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem si frisca

Rulada cu gem si frisca

Reteta Rulada cu gem si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru gem:
  • 500 g nectarine
  • 200 g zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 150 g crema de branza
loading...

Cand ai niste fructe pe care nu le mai vrea nimeni, fa-le gem sau dulceata. Apoi daca ai chef de ceva simplu, rapid si bun fa o reteta de rulada 😉 Recunosc, a fost o vreme cand si eu ma temeam de rulada si fugeam de ea cat colo 🙂 Dar, dupa ce am invatat sa o fac e o adevarata placere si inca n-am gasit pe cineva care sa refuze sau care sa nu spuna: „cat e de buna!” 🙂 Va provoc si pe voi sa incercati reteta de rulada cu gem si frisca 😉

Mod de preparare Rulada cu gem si frisca:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Gem de nectarine:

Am avut aproximativ 500 g nectarine bine coapte, cantarite fara samburi si fara coaja. Le-am pus intr-o cratita, le-am stropit cu putina zeama de lamaie si am adaugat cca 200 g zahar. Le-am pasat cu blenderul vertical, apoi am pus cratita pe foc mic si am fiert pana s-a ingrosat.

Din cantitatea rezultata am folosit cam jumatate, restul la o alta rulada 😉

Umplutura de frisca:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Asamblare Rulada cu gem si frisca:

Desfacem blatul, punem deasupra frisca, apoi un strat de gem. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Negresa pufoasa de post

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci cand vreau o prajitura de casa simpla si ieftina. Mod de preparare Prajitura Negresa pufoasa de post: Blat pentru Prajitura Negresa pufoasa de post: Intr-un castron amestecam faina […]

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine este cea mai simpla si mai ieftina prajitura de casa. Se face repede si o poate face oricine, chiar si un incepator in ale prajituritului. Cred ca nici nu e nevoie sa tragi o fuguta pana la supermarket, cu siguranta ingredientele le ai deja in […]