Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu gem si frisca

Rulada cu gem si frisca

Reteta Rulada cu gem si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru gem:
  • 500 g nectarine
  • 200 g zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 150 g crema de branza
loading...

Cand ai niste fructe pe care nu le mai vrea nimeni, fa-le gem sau dulceata. Apoi daca ai chef de ceva simplu, rapid si bun fa o reteta de rulada 😉 Recunosc, a fost o vreme cand si eu ma temeam de rulada si fugeam de ea cat colo 🙂 Dar, dupa ce am invatat sa o fac e o adevarata placere si inca n-am gasit pe cineva care sa refuze sau care sa nu spuna: „cat e de buna!” 🙂 Va provoc si pe voi sa incercati reteta de rulada cu gem si frisca 😉

Mod de preparare Rulada cu gem si frisca:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Gem de nectarine:

Am avut aproximativ 500 g nectarine bine coapte, cantarite fara samburi si fara coaja. Le-am pus intr-o cratita, le-am stropit cu putina zeama de lamaie si am adaugat cca 200 g zahar. Le-am pasat cu blenderul vertical, apoi am pus cratita pe foc mic si am fiert pana s-a ingrosat.

Din cantitatea rezultata am folosit cam jumatate, restul la o alta rulada 😉

Umplutura de frisca:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Asamblare Rulada cu gem si frisca:

Desfacem blatul, punem deasupra frisca, apoi un strat de gem. Rulam cat mai strans posibil. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Nu am apucat sa fac poze pentru acest tort cu ciocolata alba si mascarpone. Dar a fost atat de laudat incat trebuie sa va spun si voua reteta 🙂 E usor de facut, sunt convinsa ca va veti descurca si fara poze  Mod de preparare Tort cu ciocolata alba si […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]