Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Eu cred ca rulada face parte din categoria acelor retete de prajituri mult dorite, dar de care multa lume se cam teme. Si asta pentru ca se intampla uneori sa nu iasa. Da, mi s-a intamplat si mie. Ori l-am copt prea mult si s-a uscat prea tare, ori n-am batut ouale cum trebuie si blatul a refuzat cu indarjire :)) sa iasa pufos… Aceasta reteta am facut-o de cateva ori si a iesit bine. Nu stiu daca o fi reteta de rulada perfecta, dar eu cred ca sunt pe drumul cel bun… :)))

Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g dulce de leche
  • 100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Rulada cu crema de ciocolata:

Blat:

Blatul este asemanator cu cel de la prajitura cu visine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar rasturnam blatul si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata, peste care am turnat smantana lichida pentru frisca, o topim la foc mic sau pe baie de aburi. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte de pe foc si omogenizam. Incorporam apoi si dulce de leche si lasam la racit.

Blatul racit il ungem cu crema de ciocolata, rulam cu atentie, punem rulada pe un platou si dam la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Rulada cu ciocolata si frisca

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. O lingurita eu, una tu, una Amira si una Robert si gata 😀 .
    :))))
    po’ sa elimini pe care vrei, numa’ pe mine nu !:)))

  2. Que rico con la nata alrededor.

    Saludos

  3. Eu zic ca este tare reusita , si are crema de cioco, care imi place la nebunie! Pupici!

  4. super arata….poate fac si eu intr-una din ziel..cine stie….ca asa..nu mai am chef de cucinat 🙁

  5. Arata super!!! Chiar ma gandeam sa fac zilele acestea dar pana atunci, am sa ma servesc cu o felie de la tine…Pupici!

  6. Woooow, cum arataaaa… Vreau si eu macar o bucatica…Iti dadeam tortul meu cu ciocolata in schimbul ruladei asteia. Ador frisca… 🙂

  7. Arata foarte bine prajitura, felicitari!

  8. Gabi, da’ prajitura nu vrei? Numa lingurita? :))

  9. Jose Manuel, gracias. 🙂

  10. Adela, pupici. Multumesc mult de aprecieri. :*

  11. Alina, cum asa? O fata harnicuta ca o albinta sa nu mai aiba chef? Nu poooot sa cred… :)))

    Te pup si sa stii ca te inteleg. Mi se intampla si mie si nu numai o data. :)))

  12. Multumesc Licuta. Te poftesc, cu drag! :*

  13. Ana Maria, eu nu spun nu la trocul tau. :))) Pup!

  14. Retete de prajituri, multumesc! 🙂

  15. Anca says:

    Cu ce as putea inlocui dulcele de leche ?

  16. Anca, poti renunta la dulce de leche daca nu ai si pui mai multa smantana pentru frisca. Adica 150 ml.

  17. ce fainuta e rulada! nu ca esti pe drumul cel bun, ci cred ca deja ai ajuns la destinatie! 🙂

  18. Am sa incerc blatul data viitoare :-*

  19. Pingback: Rulada de cacao cu frisca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort de mere la Multicooker Heinner

Tort de mere la Multicooker Heinner

Experienta mea cu un multicooker nu este una noua, asa sa va pot spune fara sa gresesc ca acest aparat poate inlocui cu succes gatitul la tigaie sau cuptor. Poti gati niste snitele grozave fara sa faci fum, un orez cu lapte perfect si chiar un tort de mere, asa […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie este usor de pregatit, desi are cativa pasi in plus fata de o prajitura simpla cu mere. Rezultatul insa merita, o sa vedeti! 😉 Mod de preparare Prajitura cu mere si crema de vanilie: Vom prepara mai intai umplutura de mere: Merele rase […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]