Rulada cu crema de ciocolata

de Miha
221 vizualizări
Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Eu cred ca rulada face parte din categoria acelor retete de prajituri mult dorite, dar de care multa lume se cam teme. Si asta pentru ca se intampla uneori sa nu iasa. Da, mi s-a intamplat si mie. Ori l-am copt prea mult si s-a uscat prea tare, ori n-am batut ouale cum trebuie si blatul a refuzat cu indarjire :)) sa iasa pufos… Aceasta reteta am facut-o de cateva ori si a iesit bine. Nu stiu daca o fi reteta de rulada perfecta, dar eu cred ca sunt pe drumul cel bun… :)))

Rulada cu ciocolata si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 g dulce de leche
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Rulada cu crema de ciocolata:

Blat:

Blatul este asemanator cu cel de la prajitura cu visine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar rasturnam blatul si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata, peste care am turnat smantana lichida pentru frisca, o topim la foc mic sau pe baie de aburi. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte de pe foc si omogenizam. Incorporam apoi si dulce de leche si lasam la racit.

Blatul racit il ungem cu crema de ciocolata, rulam cu atentie, punem rulada pe un platou si dam la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Rulada cu ciocolata si frisca

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

gaby_d 8 iulie 2011 - 11:07

O lingurita eu, una tu, una Amira si una Robert si gata 😀 .
:))))
po’ sa elimini pe care vrei, numa’ pe mine nu !:)))

Răspuns
jose manuel 8 iulie 2011 - 11:08

Que rico con la nata alrededor.

Saludos

Răspuns
Adela Zilahi 8 iulie 2011 - 11:55

Eu zic ca este tare reusita , si are crema de cioco, care imi place la nebunie! Pupici!

Răspuns
Alice 8 iulie 2011 - 14:01

super arata….poate fac si eu intr-una din ziel..cine stie….ca asa..nu mai am chef de cucinat 🙁

Răspuns
Licuta Marin 8 iulie 2011 - 17:13

Arata super!!! Chiar ma gandeam sa fac zilele acestea dar pana atunci, am sa ma servesc cu o felie de la tine…Pupici!

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 8 iulie 2011 - 19:28

Woooow, cum arataaaa… Vreau si eu macar o bucatica…Iti dadeam tortul meu cu ciocolata in schimbul ruladei asteia. Ador frisca… 🙂

Răspuns
Retete de prajituri 8 iulie 2011 - 20:12

Arata foarte bine prajitura, felicitari!

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:01

Gabi, da’ prajitura nu vrei? Numa lingurita? :))

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:01

Jose Manuel, gracias. 🙂

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:02

Adela, pupici. Multumesc mult de aprecieri. :*

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:03

Alina, cum asa? O fata harnicuta ca o albinta sa nu mai aiba chef? Nu poooot sa cred… :)))

Te pup si sa stii ca te inteleg. Mi se intampla si mie si nu numai o data. :)))

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:04

Multumesc Licuta. Te poftesc, cu drag! :*

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:07

Ana Maria, eu nu spun nu la trocul tau. :))) Pup!

Răspuns
Miha 9 iulie 2011 - 8:07

Retete de prajituri, multumesc! 🙂

Răspuns
Anca 11 iulie 2011 - 10:08

Cu ce as putea inlocui dulcele de leche ?

Răspuns
Miha 11 iulie 2011 - 10:18

Anca, poti renunta la dulce de leche daca nu ai si pui mai multa smantana pentru frisca. Adica 150 ml.

Răspuns
ophelia1983 13 iulie 2011 - 8:20

ce fainuta e rulada! nu ca esti pe drumul cel bun, ci cred ca deja ai ajuns la destinatie! 🙂

Răspuns
Anastasia 18 iunie 2012 - 10:38

Am sa incerc blatul data viitoare :-*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: