Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura simpla cu visine

Nimic sofisticat la aceasta prajitura. E o prajitura simpla, ca de dupa concediu 😀 menita sa potoleasca pofte. E doar un pandispan cu visine, la care am adaugat putina, doar putina ciocolata 😉

Prajitura cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~75 g ciocolata rasa
  • visine din compot
loading...

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine:

Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga peste albusuri si se amesteca usor.  Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si ciocolata rasa. Omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Rasturnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra, din loc in loc, punem visinele.

Pandispan cu visine si ciocolata

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Pandispan pufos cu visinie si ciocolata

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ideea este buna, visine nu mai gasim decat in compot 🙂 !

  2. Daca-i simpla, e cea mai buna!!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: