Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de branza

Reteta Prajitura cu foi si crema de branza

 

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
loading...

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun.

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste se taie in 3 fasii egale ca marime, obtinand astfel 3 foi de prajitura, lungi si inguste.

Crema de branza:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. NU este necesar sa fie si ferma.

Branza de vaci, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza cu blenderul vertical pana devine ca o crema fina. Adaugam frisca batuta si amestecam cu mixerul pana crema devine omogena.

  • daca branza nu este foarte bine scursa s-ar putea sa fie nevoie de putina gelatina. 5 grame vor fi suficiente 😉

Impartim crema in 2 parti si o repartizam intre cele 3 foi de blat. Dam la rece pana in momentul servirii.

  • pentru un aer festiv sau un look deosebit se poate orna cu frisca
  • pentru o asamblare mai usoara puteti folosi o tava de chec sau cozonac tapetata cu folie alimentara

Pofta buna! 😉

prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza dulce

Prajitura turnata cu branza ati incercat-o? 🙂

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Minunata.Ieri,cand mi-a aparut reteta in Inbox,n-am reusit s-o vad,site-ul era foarte ocupat(accesat),explicabil.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]