Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de branza

Reteta Prajitura cu foi si crema de branza

 

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
loading...

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun.

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste se taie in 3 fasii egale ca marime, obtinand astfel 3 foi de prajitura, lungi si inguste.

Crema de branza:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. NU este necesar sa fie si ferma.

Branza de vaci, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza cu blenderul vertical pana devine ca o crema fina. Adaugam frisca batuta si amestecam cu mixerul pana crema devine omogena.

  • daca branza nu este foarte bine scursa s-ar putea sa fie nevoie de putina gelatina. 5 grame vor fi suficiente 😉

Impartim crema in 2 parti si o repartizam intre cele 3 foi de blat. Dam la rece pana in momentul servirii.

  • pentru un aer festiv sau un look deosebit se poate orna cu frisca
  • pentru o asamblare mai usoara puteti folosi o tava de chec sau cozonac tapetata cu folie alimentara

Pofta buna! 😉

prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza dulce

Prajitura turnata cu branza ati incercat-o? 🙂

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. olivia says:

    Minunata.Ieri,cand mi-a aparut reteta in Inbox,n-am reusit s-o vad,site-ul era foarte ocupat(accesat),explicabil.

  2. Maria Marin says:

    E absolut minunata! Si nu doar ca e usor si rapid de facut, dar e si foarte apreciata de cei pentru care e facuta. Incercati si cu urda in loc de brinza de vaci.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: