Prajitura Kinder Pingui

de Miha
6607 vizualizări
prajitura Kinder

Aceasta reteta am mai preparat-o cu ceva ani in urma ( pe vremea aceea nu cred ca faceam poze la mancare :)) ) Chiar nu mai stiam daca mi-a placut atunci sau nu, asa ca am decis sa o refac pentru o mai buna aducere aminte. :))

Prajitura Kinder Pingui cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 50 g gris macinat fin
  • 40 g cacao
  • 70 g  faina
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat indulcit
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Glazura 1:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 35 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • Glazura 2:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Prajitura Kinder Pingui:

Blat:

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza apoi usor in compozitie.

Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in jur de 15 minute fiecare. Posibil si mai putin, in functie de cuptor. Foile se lasa la racit pe un gratar, fara a scoate hartia.

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri cu apa rece.

Smantana rece se bate pana incepe sa se „lege”, moment in care adaugam zaharul si mai batem putin. Gelatina o topim la microunde, apoi o amestecam cu laptele condensat, amestecand repede si energic, sa nu se formeze cocoloase de gelatina. Turnam peste frisca batuta si omogenizam. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa, care nu curge.

  • Laptele condensat indulcit se poate prepara acasa dupa aceasta reteta, daca nu gasiti de cumparat

Glazura 1:

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul. Omogenizam si lasam la racit.

Glazura 2:

Procedam intocmai ca si la glazura 1.

Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema, se niveleaza, apoi se toarna usor glazura 1. Se niveleaza cat mai bine si se da prajitura la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Se pune apoi restul de crema, se acopera cu cel de-al doilea blat. Se toarna deasupra glazura 2 si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si incalzit in apa fierbinte sau in flacara de la aragaz.

prajitura Kinder

De la Laura Laurentiu via Natalia.

poate vă plac și rețetele

33 comentarii

FLORY 19 ianuarie 2011 - 5:15

E o super bunatate,n-ai cum sa rezisti sub nici o forma,eu am facut-o de sarbatori si a fost „linsata” rapid!Felicitari pentru tot ce faci!

Răspuns
gaby_d 19 ianuarie 2011 - 6:51

bau! fro’ 4 bucati si io!

Răspuns
Bianka 19 ianuarie 2011 - 7:52

Minunat, asi minca din el

Răspuns
minoki 19 ianuarie 2011 - 7:54

Da eu ce am mancat ieri? Ca tare buna a mai fost!!!

Răspuns
maria mihalache 19 ianuarie 2011 - 9:01

2 portii mi-ar fi de ajuns dar pot lua si la pachet?……….hihihi.

Răspuns
Anonymous 19 ianuarie 2011 - 9:53

senzationala! dar,ai uitat sa ne zici daca ti-a placut sau nu ca sa stiu daca sa o fac sau nu un salut

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 9:57

Flory, multumesc!
Ai dreptate, s-a papat rapid, pana la ultima firimitura. :))

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 9:58

Gabi, le pun deoparte la frigider sau le trimit cu prastia? :))))

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 9:59

Multumesc Bianka! 🙂 E minunata prajitura, asa e. 😉

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 9:59

Mino, tine aproape…:)) In curand vine si reteta aceea. :))

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 10:00

Maria, la pachet tot 2 portii? :)))
Pupici!

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 10:02

Anonim 🙂 daaa…ne-a placut. Copiii au fost incantati cand le-am zis ca e Kinder Pingui…apoi s-au distrat grozav ca e …”mai urias decat ala de la magazin” :)))

Răspuns
Anonymous 19 ianuarie 2011 - 10:08

inca o inrebare pt tine te rog: frisca pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida fara zahar multumesc mult

Răspuns
Hutzanca 19 ianuarie 2011 - 10:30

Delicios!!!!

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 10:31

Smantana dulce pentru frisca 30% grasimi de la Milli. E ambalata in cutii de carton UHT.

Răspuns
Miha 19 ianuarie 2011 - 10:32

Multumesc! 🙂

Răspuns
kouky 19 ianuarie 2011 - 12:31

waou!! super gâteau!!il doit étre délicieux!! bonne journée!

Răspuns
Iulia 20 ianuarie 2011 - 10:41

Ce frumoasa este! Se vad minunat straturile prajiturii!

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2011 - 10:50

Merci Kouky! 🙂

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2011 - 10:56

Multumesc Iulia. 🙂

Răspuns
nicolina 24 ianuarie 2011 - 12:08

Miha , azi m-am rasfatat cu prajiturile tale , care sunt foarte buna .

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2011 - 12:56

Multumesc mult Nicolina de aprecieri. Te mai astept. 😉

Răspuns
corina daniela 4 februarie 2011 - 14:47

Abia astept sa o fac si eu, cu siguarata e buna!

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 18:09

Corina, e foarte buna. Cu mana pe inima o spun. :))

Răspuns
Anonymous 28 octombrie 2011 - 20:10

buna daca nu am lapte condensat cu ce il pot inlocui

Răspuns
Miha 28 octombrie 2011 - 20:16

Laptele condensat il poti prepara acasa dupa reteta asta http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/10/lapte-condensat.html Se prepara foarte usor si rapid. E adevarat ca iese mai mult de 2 linguri, dar restul il poti pastra la frigider si il folosesti ulterior la alte retete de prajituri. 😉

Răspuns
Delicious Flavours 2 martie 2012 - 9:21

Ceau Miha,
spune-mi te rog daca la aceasta prajitura as putea sa folosesc crema de la Kinder Milch Schnitte (parca imi place mai mult, ptr ca are mai mult lapte condensat-eu acuma mi-am comandat prima data si vreau sa vad cum este), iar aceasta prajitura o prefer deoarece are si ciocoooo :)))
te pup!

Răspuns
Miha 2 martie 2012 - 10:21

Buna Angela! :*

Merge si crema de la prajitura Milch Schnitte, e cam aceeasi Marie cu alta palarie. :)))) O lasi putin sa se intareasca, sa poti pune stratul de ciocolata si e ok…de ce nu?

Pup!

Răspuns
Delicious Flavours 2 martie 2012 - 10:29

Mersiii muuult, esti foarte draguta!
Pupici si un weekend delicios! :))

Răspuns
Miha 2 martie 2012 - 10:46

Week-end placut si tie! :*

Răspuns
iazmina 13 ianuarie 2013 - 9:10

….foarte delicioasa ..felicitari

Răspuns
Miha 13 ianuarie 2013 - 14:32

Multumesc! >:D<

Răspuns
ANDREEA 2 mai 2013 - 11:45

ESTE DELICIOASA >3>E

Răspuns

Lasă un răspuns