Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Indiene cu frisca”

Desi eu aveam o alta reteta de Indiene cu frisca, facuta cu ceva vreme in urma, n-am putut sa raman impasibila la imaginea fabuloasa a acestor prajituri de casa vazute la doamna de la Papa Bun 😉 Fiind diferita fata de ceea ce stiam si facusem eu, am zis ca e musai sa incerc si aceasta varianta…

indiene cu frisca

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ~50 ml frisca lichida

 

loading...

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” :

Coji:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor lati la copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana cojile se rumenesc usor. Scoateti din tava si le lasati la racit cu tot cu hartia de copt.

Sirop:

Fierbeti apa cu zaharul cateva minute, adaugati coaja de portocala si lasati la racit.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi pune la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinuu pana compozitia devine spumoasa. Da deoparte, adauga gelatina si dupa omogenizare lasa la racit.

Dupa ce s-a racit la temperatura camerei toarna peste frisca lichida batuta si mixeaza cateva minute. Da la rece pana pregatesti prajitura pentru asamblare.

Jumatate din coji le insiropezi si le pui pe un platou. Pe fiecare spritezi apoi crema. Acoperi cu celelalte coji ramase.

Pentru glazura de ciocolata topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugi frisca lichida, putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Lasa sa se raceasca bine apoi toarna cu lingura pe fiecare prajitura in parte.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ador aceste prajituri. Ti-au iesit tare frumoase!

  2. Prajitura preferata !

  3. Yumy…Ce bine arata!

  4. Anamaria says:

    Compoziția este mai moale nu?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]