Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Indiene cu frisca”

Desi eu aveam o alta reteta de Indiene cu frisca, facuta cu ceva vreme in urma, n-am putut sa raman impasibila la imaginea fabuloasa a acestor prajituri de casa vazute la doamna de la Papa Bun 😉 Fiind diferita fata de ceea ce stiam si facusem eu, am zis ca e musai sa incerc si aceasta varianta…

indiene cu frisca

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • ~50 ml frisca lichida

 

loading...

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” :

Coji:

Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu suficient intre ele, pentru ca se vor lati la copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 15 minute, pana cojile se rumenesc usor. Scoateti din tava si le lasati la racit cu tot cu hartia de copt.

Sirop:

Fierbeti apa cu zaharul cateva minute, adaugati coaja de portocala si lasati la racit.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi pune la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinuu pana compozitia devine spumoasa. Da deoparte, adauga gelatina si dupa omogenizare lasa la racit.

Dupa ce s-a racit la temperatura camerei toarna peste frisca lichida batuta si mixeaza cateva minute. Da la rece pana pregatesti prajitura pentru asamblare.

Jumatate din coji le insiropezi si le pui pe un platou. Pe fiecare spritezi apoi crema. Acoperi cu celelalte coji ramase.

Pentru glazura de ciocolata topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugi frisca lichida, putin cate putin pana ajungi la consistenta dorita. Lasa sa se raceasca bine apoi toarna cu lingura pe fiecare prajitura in parte.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Ador aceste prajituri. Ti-au iesit tare frumoase!

  2. Prajitura preferata !

  3. Yumy…Ce bine arata!

  4. Anamaria says:

    Compoziția este mai moale nu?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]