Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Reteta Prajitura rasturnata cu visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg visine (cu tot cu samburi)
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 linguri amidon
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Aveam cumparate de la piata niste visine. Erau tare frumoase, dar cam acre. Primul impuls a fost acela de a face compot de visine, dar gandul de a face o prajitura rasturnata cu visine nu-mi dadea pace 🙂

Acum, cand prajitura este deja o amintire… ce pot sa va spun? A fost cea mai buna prajitura cu visine dintre toate prajiturile cu visine facute vreodata 😉

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine:

Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura.

Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte).

Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam peste visine si punem la foc mic. Amestecand cu atentie, sa nu se sfarame visinile, fierbem pana se ingroasa sosul.

  • Daca visinile au lasat foarte multa zeama puteti pune o lingura de amidon in plus

Rasturnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si asezam visinile in strat uniform.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia pentru blat o punem in strat uniform in tava peste visine.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor (faceti testul cu scobitoarea)

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu visine

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Cu mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Deja imi lasa gura apa de pofta.O prajitura minunata .

  2. Romanita says:

    Din 3 oua nu aș crede prea mare prajitura

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]