Prajitura cu iaurt si ciocolata

de Miha
155 vizualizări
Prajitura cu iaurt

Reteta Prajitura cu iaurt si ciocolata

Prajitura cu iaurt

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 200 g zahar
  • * 100 g unt
  • * 300 g iaurt
  • * esenta de vanilie
  • * 1 praf de copt
  • * ~400 g faina (cat sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite)
  • * 2-3 linguri bilute de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga untul moale, apoi iaurtul cate putin, esenta de vanilie si se mixeaza continuu. Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu bilutele de ciocolata si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

kittytweedy 30 mai 2010 - 14:52

mmmmm….delicios de aratos si de bun!

Răspuns
Nadji 30 mai 2010 - 15:32

Un gâteau au yaourt qui semble délicieux.
Je note ta recette.
A bientôt.

Răspuns
jose manuel 30 mai 2010 - 19:39

Deliciosos, se ven estupendos. Un saludo

Răspuns
Daniela 30 mai 2010 - 19:58

Vreau si eu, doar o patratica mica, ca sigur n-as rezista sa nu maninc vreo 3-4… Arata minunat de bine si cred ca e delicioasa.

Răspuns
diamond 30 mai 2010 - 21:06

am salvat reteta, imi place si vreau s-o fac! te pup!:D

Răspuns
Anonymous 14 februarie 2012 - 18:55

Buna Miha,
Am facut prajiturica; este tare gustoasa; singura problema este ca mi-a crescut in cuptor cat tava, dar dupa ce am scos-o din cuptor dupa 25 min. sa incerc daca este gata, a dat inapoi. Dar data viitoare opresc cuptorul dupa 30-35 minute si o las acolo sa se raceasca. Foarte usor de facut si gustoasa. Multumim din nou pentru reteta 🙂

Izabela

Răspuns
Miha 14 februarie 2012 - 19:32

Izabela foarte bine te-ai gandit pentru data viitoare. Posibil sa mai trebuiasca si putina faina in aluat.

Pup si ma bucur ca v-a placut!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: