Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata

loading...

* 100 g unt
* 100 g ciocolata amaruie
* 2 linguri cacao
* 150 g zahar
* 1 cana lapte
* 3 oua
* 200 g faina
* esenta de rom
* 1 praf de copt

* Pentru glazura:
* 50 g zahar pudr
* 1-2 linguri zeama de lamaie
* bombonele pt decor

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam la racit.

Dupa ce se raceste compozitia adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare pana se omogenizeaza.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Albusurile le batem spuma tare ca pentru bezea si le adaugam in compozitie amestecand usor.

Turnam amestecul in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dam la cuptor la foc mediu pentru jumatate de ora. Se face testul cu scobitoarea.

Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu sucul de lamaie. Turnam cate putin, amestecand energic, pana ajungem la consistenta dorita.

Dupa ce prajitura s-a racit o rasturnam pe platou, turnam glazura de lamaie si ornam cu bombonele.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Iubitoarele de ciocolata! Pare rapida, se va incerca curind! O zi buna! Cami

  2. Nou an să-ţi aducă sănătate, să fie mai bogat în împliniri şi plin de succese. La mulţi ani!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: