Prajitura cu biscuiti

de Miha
607 vizualizări

Reteta Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu crema si biscuiti

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Pentru creme avem nevoie de:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pachete biscuiti gen Picnik
  • 1 cana lapte cu Nesquik (3-4 linguri)

Mod de preparare Prajitura cu biscuiti:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce s-a intarit spuma adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, esenta de rom, cacaoa, nuca si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 de minute. In tot acest timp pregatim cele 2 creme.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, amestecand pana devin ca o crema. Adaugam faina “desfacuta” cu laptele rece si omogenizam.

Punem compozitia la baie de aburi si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.

Cand s-a racorit adaugam untul frecat spuma si omogenizam, dupa care impartim crema obtinuta in 2 parti egale. In jumatate adaugam zaharul vanilat, iar in cealalta cacaoa.

Blatul copt si racit il punem pe un platou si repartizam peste el crema de vanilie. Acoperim cu biscuitii inmuiati in laptele cu Nesquik, apoi crema cu cacao.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore, dupa care o portionam.

Prajitura cu biscuiti si crema

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

alison 16 aprilie 2009 - 3:17

forte bine arata!si ce idee faina cu biscuiteii,cred ca o adora micutii!

Răspuns
Mary 16 aprilie 2009 - 14:34

Delicious!

Răspuns
Miha 16 aprilie 2009 - 20:56

Mary,asa au spus si piticii mei! 🙂

Răspuns
Dana2dor 19 aprilie 2009 - 12:38

Hristos a Inviat! Pacea si dragostea sa domneasca in inima si casa ta! Sarbatori fericite!

Răspuns
Miha 19 aprilie 2009 - 13:45

Adevarat a inviat!

Multumesc din suflet Dana pentru urari! Un Paste fericit si tie!

Răspuns
margareta5161 25 iulie 2009 - 20:34

Pe un forum unguresc am citit adres.Foarte frumoase prajituri faceti.Doresc mult succes incontinuare.Margareta51

Răspuns
Miha 26 iulie 2009 - 16:47

Multumesc tare mult Margareta!

Răspuns
MadameCacharel 8 ianuarie 2010 - 9:07

Chiar azi o încerc!

Răspuns
Emese 6 ianuarie 2011 - 11:50

si eu pe unforum unguresc am gasit adrsa asta

Răspuns
cristina 11 ianuarie 2011 - 10:24

spuneni te rog ce inseamna faina desfacuta cu laptele rece la crema?

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2011 - 13:29

Cristina, peste faina torni lapte rece, cate putin, amestecand continuu, pana compozitia devine lichida. Daca ai pune faina direct in lapte la fiert s-ar forma cocoloase.

Răspuns
me and you 7 martie 2011 - 11:09

oauuuuuuu…….cum arataaaaaaaaa….supeeeeer!!!5688888422222697 cubulete si pentru mineeeeeee

Răspuns
Miha 7 martie 2011 - 11:36

:))) 5688888422222697 plus 1 din partea casei pentru tine. :)))) :*

Răspuns
adriana 16 martie 2011 - 12:04

Extraordinar de bune prajiturile astea si f bine explicate.Felicitari!

Răspuns
Miha 16 martie 2011 - 13:22

Multumesc Adriana! 🙂

Răspuns
mariana 24 august 2012 - 23:03

Miha,felicitari! Iti citesc blogul demult, dar nu am avut curajul sa scriu niciodata!
Retetele tale in proportie de 99,5%,ies intotdeauna cum trebuie daca se respecta proportiile date de tine
Prajitura aceasta la noi in zona Arad, se numeste “Poseta Elenei Udrea” cu o singura modificare peste biscuitei, la noi se mai pune un strat foarte foarte subtire de Ciocolata Finetti sau de oricare din borcan si peste, se adauga crema a doua
Imi cer scuze daca am indraznit sa scriu.Domnul sa te binecuvinteze! Ai un dar deosebit in prepararea oricarui produs

Răspuns
Miha 25 august 2012 - 7:18

Mariana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur tare mult ca mi-ai scris.

Numai bine si tie iti doresc! :*

Răspuns
mariana 25 august 2012 - 21:55

Multumesc frumos de raspuns!

Răspuns
Chiper Marci 5 noiembrie 2016 - 16:47

Prajitura cu biscuiti a iesit un deliciu. Multumesc Miha

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2016 - 21:10

Cu drag!
Multumesc si eu si ma bucur ca ti-a placut! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: