Prajitura „Alba ca Zapada” glazurata

de Miha
4397 vizualizări
prajitura alba ca zapada

Reteta Prajitura Alba ca Zapada glazurata

prajitura alba ca zapada
Reteta Prajitura Alba ca Zapada glazurata Mod de preparare Prajitura „Alba ca Zapada” glazurata: Foi pentru Prajitura Alba ca Zapada glazurata: Untul,… Prajituri Prajitura „Alba ca Zapada” glazurata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 120 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 450 g faina (aproximativ, eu am mai pus in plus in jur de 50 g)
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • zeama unei lamai
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 linguri ulei
  • 30 g ciocolata amaruie

Mod de preparare Prajitura „Alba ca Zapada” glazurata:

Foi pentru Prajitura Alba ca Zapada glazurata:

Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devine ca o crema, apoi se adauga oul.

Se omogenizeaza, se adauga amoniul dizolvat in lapte si faina. Se framanta un aluat nelipicios, care se imparte in 4 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie cat mai subtire (eu le intind direct pe dosul tavii tapetate cu faina) si se coace in jur de 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana cand marginile foii devin usor maronii. Una din ele eu am reusit performanta de a o face maronie de-a dreptul :)) asa ca am folosit doar 3 foi.

Crema:

Ouale se bat cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, se adauga budinca amestecata cu zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Se da vasul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Budinca racita se mixeaza cu untul pana se obtine o crema pufoasa.

Fiecare foaie se unge cu o cantitate egala din aceasta crema si se suprapun. Se pune deasupra o greutate si se da la rece pentru cateva ore.

Glazura:

Se topeste ciocolata alba impreuna cu uleiul, amestecand continuu.

Asamblare:

Se pune glazura calda peste prajitura, netezindu-se bine. In acelasi timp topim ciocolata amaruie si o punem intr-o punga taiata la un colt si se traseaza linii pe suprafata glazurata cu ciocolata alba, dupa care cu o scobitoare se trag linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagra.

Se portioneaza dupa ce s-a intarit glazura.

Sursa:  Laura Laurentiu

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Daniela 9 aprilie 2009 - 16:43

Servesc si eu o feliuta „machiata”, ca prea e „delicioasa”, cum ar spune nora ta si… insist ca tine… (emoticon cu limba intre dinti), sa vii sa-ti iei frumoasele premii de la mine. Pupici dulci si machiati…

Răspuns
alison 9 aprilie 2009 - 16:50

ce bunatate!delicios arata alba ta!

Răspuns
Miha 9 aprilie 2009 - 17:23

Acu vin cuscra! Acu,acu! :))

Răspuns
Mirela 9 aprilie 2009 - 17:43

Prajitura arata super,machiata,:)…dar noua ta freza este SUPERBA,arati tare bine Miha,ce bine iti sta,sa-ti fie de bine!!!
Te pup dulce!

Răspuns
Mihaela-Mirela Pawlak 9 aprilie 2009 - 22:42

Se mai depun caloriile la ora asta? :-)) Machiata arata super bine. Astept si eu cuminte o feliuta 🙂 Pupici

Răspuns
Miha 10 aprilie 2009 - 8:30

Mirela,multumesc de complimente! ma magulesti draga mea! Incerc sa mai fentez si eu varsta…:)))
Te pup!

Răspuns
Miha 10 aprilie 2009 - 8:33

Miki,draga mea,sper ca n-ai asteptat prea mult feliuta cu pricina! :)) Uite acum aduc una special pentru tine! Pup!

Răspuns
Laura 27 decembrie 2012 - 2:28

Am facut si prajitura asta. Am „ochit-o” de mai de mult. Cred ca e faina mea, mi-a intrat cam o jumatate de cana de lapte, a trebuit sa moi aluatul si sa-l adun cumva. Produsul final a fost spectacular.

Răspuns

Lasă un răspuns